Érettségi-továbbtanulás?

Február 15-ig kell leadnom a továbbtanulási jelentkezésem. Nehézségeim vannak vele. 

Amik érdekelnek: pszichológia, állatokkal foglalkozó szakok, anglisztika, jog…

Kb ebben a sorrendben. Persze azokat választom ki, amikhez az egekbeszökő pontszám kell, ami persze nem teljesíthetetlen. De nekem nehéz, szóval ezek kizárva. 
Próbálok hasonló szakokat kinézni, amik KB fedik egymást, pl szociálpedagógia amiben van pszichológia, jog, minden… De nem az az álom melóm. 
11. évfolyamban nagyon elcsesztem a jegyeim (szépen mondván…) akkor nagyon rossz korszakomban voltam. Kihagyás után járok most 12.-be, és mindennel kiszámolva, kb 330-as pontszámra számíthatok, ami valljuk be, lókukira nem elég. 🙁 Persze igyekszem a minél jobbra, de nehéz. 

Szóval most minden nagyon stresszel, nem tudom mi lesz, de szeretnék hatalmat szerezni magamnak… Lehet ez furán hangzik, de ha valaki a szavak mögé lát, érti hogy mire gondolok. 

Szerző:

Belépett: 4 év

wannabefixed

Blog kommentek: 691Blog bejegyzések: 15Regisztráció: 2015. 08. 29.

4 gondolat erről: “Érettségi-továbbtanulás?”

 1. Androméda

  Felsőoktatási szakképzésre nem gondoltál? Előbb azt, aztán jöhet az alapképzés.

  Én is most jelentkezem, de alapra nincs elég pontom, főleg arra nem ami érdekel. Szóval foksz-szal kezdem és utána esteleg megyek tovább alapra. 🙂

 2. Szia! Én is hasonló dolgokon agyalok. Ráadásul hasonló szakokon gondolkozom.

  Az a tervem, hogy egy olyat is megjelölök, ahova jók az esélyeim, arra az esetre, ha a májusi érettségi nem sikerül elég jól. Nekem már van érettségim, most csak a pontokért megyek újra. Azt javasolnám, hogy válassz ki egy szakot és arra a két tárgyra gyúrj, ami oda kell. Az angolt sok helyen beszámítják. A jogra viszont magyar és töri kell(fúj).

  Szociális munka nem érdekel? Van benne jogi rész, pszichológia is és nem kell hozzá sok pont. 🙂

  Azt is nézdd, hogy ha elvégzed, mit tudsz kezdeni vele.

  Good luck!

Írj megjegyzést