Friss hozzászólások

 • Skizofrénia 3.5   50 perc 8 másodperc óta

  gyurma írta:

  sziasztok! én most szedek Amitrex 800mg + Ripedon 1,5mg + Zoloft 125+ Rivo 0,5 öt és ilyen jól még nem voltam soha életembe mint most , legalábbis amióta beteg vagyok. én kapok pszichioterápiát,aki budapesti annak szeretném ajánlani az Ébredések Alapitványt azon belül Dr.Nemes Rozáliát,nagyon jó szakember érti nagyon a dolgát. Engem paranoid skizofréniával és OCD vel kezelnek. Nem könnyü együt élni vele de már régen elfogadtam a betegségem és együt élek vele. Járok dolgozni 1 hét múlva tesco nonfood árufeltöltőként és remek az életem most mondhatom el Smile

   

  Szia, nekem kívülről mintha kicsit sok gyógyszert szednél, de nyilván nem ismerem az állapotodat. Elhiszem hogy jól vagy, de az a kérdés hogy tudsz- e pl. funkcionálni (pl. kreativitás, elvégezni tanfolyamokat, ezt-azt) tehát hogy megy-e az élet. Nekem is volt olyan időszakom, mikor nagyon "jól" voltam, de közbe 16 órákat aludtam, felhíztam vagy 30 kilót, és egész nap sak játszottam a géppel. Lehet hogy nagyon profi voltam abba, de azért ez egy másfajta "jó" mint az ha van valami projektem, és tudok funkcionálni az életben (akár nyelvvizsga, vagy tanfolyam, vagy egyetem vagy munka).

 • Bipoláris   3 óra 36 perc óta

  Szia névtelen!

  Van orvosod, vagy pszichológusod, akivel tudsz beszélni most, és aki tudna segíteni eligazodni, hogy miért van szükséged drogra? 

  Nagyon drukkolok, hogy meg tudd állni, és tényleg örülni tudj annak, hogy rendeződik az élet!

 • Napi Mantra   11 óra 37 perc óta

  ezt a Gusztikám terapeuta írta a 335kg-os Daniel Lambert fiatalkori halálának bekövetkezése miatt.

  Mit sütsz?

  szántod az utcákat

  vásárlod az 1kg-i

  lisztet és a hozzávalót

  pogácsát készítesz

   

  ha csak 1kg -ot

  eszel a pogácsából

  lefogysz derekasan

  és tovább élünk

  nem elhízva.

   

  Soványodjunk együtt

  hop hop hop

   

  Azt mondta Gusztikám terapeuta, hogy ha ezt a mantrát jól betanuljuk, nem eszünk többet 1 nap 1 kg pogácsánál.

 • Bipoláris   11 óra 43 perc óta

  Eszter

  máshol offolnak önök nem törlik, zavarnak önök nem törlik

  Azért mert magának nincs pénze se a Novartis AG-nál, se a híres asztal zenekarnál, az Astra zenekarnál ennie azért még engem nem kell törölni

  Én mint mondtam svájci frankba fektettem, így nekem már jutott a legalapvetőbb svájci csokiból a Cailersből kilószám, ha ön csóró az ne az én problémám legyen

  ha ön nem tudja beosztani pénzét mert ön Bipoláris 2 az ne az én prolémám legyen

  se az ön üldözési mániája ne az én problémám legyen.

  persze persze, nem mintha én a magyar állampolgárt figyelembe venném, inkább a svájcit

  sajnálom, hogy önök szegény néptől származnak, de ez ne az én problémám legyen

 • Filmek a témában   12 óra 32 perc óta

  mivoltezafilmtejóég

 • Bipoláris   13 óra 3 perc óta

  Sziasztok, rég voltam itt. Éppen az életem elkurasan igyekszem. Minden rendeződni látszik, én mégis rendeltem 25mdma tartalmú tablettát. Más nem oldja a szorongasomat. Ugyanakkor rettegek. Régebben szurtam magam és kishijan meghaltam. És most megint ez a szarság...

 • DÜHÖNGŐ 2   15 óra 55 perc óta

  Sajnos altatót már nem ír fel. (Mivel adott Seroquel XR-t). Meg van pár szem, illetve nyugtatót is vehetek be. 

  Köszönöm . Smile

 • DÜHÖNGŐ 2   15 óra 59 perc óta

  Szia KisCsillag! Minden Jókat és mindég!

  Akkor viszont most az a Kérdés, illetve felAdat, hogy vissza Tudgyjál menni a munkázóba, hogy legalább azt Ellenőrizhesd, hogy vajon a korábbiaikhoz vissza Tudsz-e térni, azaz Altatóval aludva, ha nem ki is Teljesen Magad, de legalább elviselhetőre, hogy akkor már csak a pörgést kelljen Diagnosztizálni és Terápiát Találni hozzá, akár Gyógyszerest, akár egy mást, ugye?!?

  Kívánok akkor Neked holnapra sok Sikert, hogy visszafogadgyjanak és hogy Élni Tudhass vele, hogy Akceptálhatták a Vizsgák körüli bajokat is és nem eleve ellenségesek  Veled szemben, mint munkaadók, akiknek a profit és a teljesítmény kifacsarás a fő "érdekük"!

  Így Jó Éjszakát és amennyire csak Lehet Jó Pihentető Alvást! Minden Jókat és Gyógy-Puszikák is hozzá!

 • DÜHÖNGŐ 2   17 óra 36 perc óta

  Az altató segített éjjel aludni, könnyebb volt dolgozni. Kevesebbszer ébredtem fel, hamarabb vissza tudtam aludni. Mellékhatása nem volt. 

  A pörgéssel nem tudom, hogy mit lehet kezdeni. Lehet van olyan gyszer, ami megszűntetné és dolgozni is tudok vele.  Lehet nincs. 

   

 • DÜHÖNGŐ 2   17 óra 49 perc óta

  Szia KisCsillag! Minden Jókat és mindég!

  Amíg várom, hogy a vihar ideérjen a Dunán-túlról, nos Gondolkodom tovább, hogy hátha valami véletlen Segíthet belőle, JÓ?!?

  Nos, írod, hogy

  "De nekem olyan gyszerre lenne szükségem, amit munka mellett is tudok szedni. A cél épp az lenne, hogy a tünetredukció révén a mindennapokat könnyítse (munka, tanulás)."

  Vagyis Univerzális Gyógyszert Szeretnél! De van-e Készen Épen éppen ilyen?!? Ha van is, vajon mennyi idő alatt választható ki?!? Persze Klinikán, a Kórház Védő Ernyője alatt vajon?!? Mert Ambulánsan az ilyesminek Tiltottnak kéne Lennie a sok mellékhatások miatt is Felügyelet alatt Igaz?!? Meg a Mérvülést is Figyelni, hogy talán ha Óriásiról fogyasztva le az adagot Optimális minimálisra, hogy Kedvező-e hosszabb Távon is vajon -- első lépcsőként!

  Aztán ahogyan mondgyják, hogy a "gyakorlatban" is kiPróbálni, azaz élesebb körülmények közt is, vagyis munkázás közben se vesztve el a fonalat, ugye?!?

  De itt felvetődnek vagy-vagy Dolgok és kevésbé az és-és-eken van mintha a hangsúly!

  Kedvező lehet a diverzitás, azaz a több lábon állás, vagy több vasat is tartania tűzben, de ennek ellentmondhat az a közhely is, hogy szék közül a pad alá, ugye?!?

  Viszont a kizárólagosságok nem csak csorbítják a Szabadságokat és Választási Lehetőségeket, hanem sajnos annyira be is szűkíthetik a Tudatot, hogy az kidől kütve Magát! A totál kiégés (burnout) a legnagyobb Veszély, ugye, amikor mindenbe beleszranánk?!?

  Ezért kell tökölni azon, hogy vajon mit nyerük a réven, amit nem vesztünk el a vámon úgy mondd!

  Vagyis ha munkázni kell mindenképp, hogy akkor reszkírozzuk a rizikóját, hogy netán olyan bajokká sűrűsodtek már Nálad a Dolgok, hogy esetleg netán nem Lehet a régebben bevált módokon nosztalgiázni tovább, hanem dresztikusabb váltásra Lenne Szükség, ami viszont odázhatják a Tervek Objektiválhatásait is, ugye?!?

  Án sajnos mindenképp Elemezni kell és a Vizsgálatoknak ki kell Deríteniük, hogy vajon ha a hajsza maradna mégis a mostani munkázókával, hogy netán azzal még nagyobb baj keletkeznék netán sok olyan körülmény miatt, amiket részletezni esetleg netán nem Tudhatnánk már mert irreverzibilikák lépnének fel!

  Ezért Kedves KisCsillag kéen most is Aktuálisan egy egyenleget Alkossunk, hogy szétfésülve két oszlopba, hogy mik szólnak a hajsza mellett és mik ellene?!? Vagy Tévednénk és inkább eröltetni kéne, hogy már megint hátha nem szakadsz bele és csak ilyen "apró anomáliák árán" is kár mehetne tovább a verkli?!?

  Érzed-e KisCsillag hogy nem nyúzni akatlak még Én is dilemmákat sokasítva csak Pontosítani, hogy miknek kéne Lenniük Prioribbaknak a sok-sok Másikuknál?!?

  Ne haragudgyj Kérlek ha még Én strapálnálak netán túlzóan, mikor Neked is épp elég a bajod külön is, de most csak ennyivel Tudhatok Seíteni, ha ez is akár Segítség lehet!

  Akkor megKönnyebbülést Neked is a vihar után és minden Jókat és mindég és Nyugikát meg legfőképp! Gyógy-Puszikák is hozzá!

 • Bogár   19 óra 22 perc óta

  Szia Eszter! Könnyen lehet, hogy örültem volna neki de sajnos csúnyán átaludtam az egészet, úgyhogy az ihletett pillanat ezúttal elmaradt, majd talán legközelebb! smiley

 • Bogár   19 óra 22 perc óta

  Szia Eszter! Könnyen lehet, hogy örültem volna neki de sajnos csúnyán átaludtam az egészet, úgyhogy az ihletett pillanat ezúttal elmaradt, majd talán legközelebb! smiley

 • DÜHÖNGŐ 2   19 óra 51 perc óta

  Szia KIsCsillag! Minden Jókat előre is és mindég!

  Hát nem is csak kissé, hanem nagyon is belegabalyodtunk gubancba! Csak "be ne csavarodgyjunk" is tőle, hogy bogozgatjuk ki, ugye?!?

  Tehát mindenképpen meg kell Kíséreéljed, hogy munkázóban valahogyan visszafogadgyjanak?!?

  Ez akkor a legPrioribb, ha Jól Értem, ugye?!?

  Viszont ha Sikerül visszatérjél oda, akkor nem Engedheted meg, hogy Kórházban hozzanak rendbe, mert egyszerre csak egy helyen Lehetsz és vagy leGyógyszerezeteten vagy "tisztán", de "habókosan"?!?

  Ezt megKísérelni mindenképp úgy Tűnik legalább meg kéne, hogy el ne veszd a sok-sok szenvedéssel, de sokáig Jó Helyed és Helyt-Állásod mián, ugye?!?

  Kérdés, hogy vajon szóba jöhet-e még munkázó váltás, ha netán kirúgnak és kénytelen Leszel mégiscsak Kórházba menni a Klinikai Gyógyszer-adag beállítás miatt?!? Mert akkor ha Lenne kiLátásban másik munkázó is, akkor pedig a Kórház Lenne Prioribb!

  Bár sajnos nem Tudom, hogy melyik Kórházban Lehet Bízni, hogy elég szakszerűséggel Gyógyít a mostani lehoradások közepette?!?

  A nappali kórház és az otthoni ápolódásod, miközben Ambulásan emelnék az egekig a Gyógyszer-adagokat, nos nem Látszik innéd perspektívának, mert félő túl sok nyomás nehezned Rád az otthoniak miatt és esetleg netán nem hagynának lábadozni!

  Ezért Gondolok itt inkább dresztikus környezet-változásra, azaz eszed-nem-eszed Kórházra, mert legalább ott Tudhatnál Pihenni Relaxálni és Pláne  Alkotás és Művészetterápiázgatni is!

  Ezért nagyjából mindegy is hogy az orvos miket hoz össze ellentmondásosságokat, ugye?!?

  Kérlek Jelezz vissza, ha Érthető az okfejtésem, JÓ?!?

   

  Addig is minden Jókat és mindég! Hajrá előre a Gyógyulandokba! Gyógy-Puszikák is hozzá!

 • DÜHÖNGŐ 2   1 nap 5 perc óta

  Már az is gond, hogy 3 napig nem dolgoztam. Rohanok vissza, de LEHET megint kirúgnak. A tavalyi is komolynak tűnt: írásban mondtak fel, ügyvédet is bevontak. Csoda, h volt belőle kiút.

  Ha felmondanak, akkor beleférhet a kezelés. De míg szédülök, tántorgok a nappali ambulanciára se tudnék bejárni. Otthon vagy kórházban kellene kezdeni. 

  Azt sem tudom, h mi bajom, mi várható.

   

  A verzió:

  Orvosom azt mondja, h:

  Stresszhatás (vizsga) és kimerültség miatt fepörögtem. Ez inkább lelki, szem zavaros tünet.

  Szerintem ez esetben:

  Mivel a vizsgán túl vagyok spontán le kellene csengenie, hisz a kiváltó ok megszűnt. Esetleg kis adaggal segíteni, megelőzni, h újabb ilyen legyen.

  Ebben az esetben nem értem, h minek a nagy adag, nappali ambulancia.

   

  B verzió: 

  Orvosom azt írta hazidokinak, h:

  Skizoaffektív zavar (mániás fázis)

  Ez esetben értem, h nagy adaggal kezdené és nappali ambulancián szeretné követni a továbbiakat. 

   

  Lényegében a magyarázata és a döntése, javaslata között nem találom az összefüggést. Logikailag nem stimmel.

   

 • DÜHÖNGŐ 2   1 nap 26 perc óta

  Szia KisCsillag! Minden Jókat előre is és mindég!

  Hálásan Köszönöm, hogy Értékelni és Becsülni Tudhatod, hogy igyekszem nagyon "szimplifikálni" és a Dolgok Bonyolultságai és szerteágazóságai ellenére, ha nem is "megerőszakolva" őket, de Jelezni, hogy Felőlem mik Látszanak Gondnak és hogy milyen megOdások kiÉrlelése Tűnik Igazságosnak!

  Most két Dolog Ötlött fel hirtelen! Az egyik az Etikai, hogy vajon mennyire Bizható meg Elme-Gyógyászatban, illetve hogy vajon mennyire Szabad egyáltalán következtesen Etikusnak Lenni azzal szemben?!?

  Ha megBizhatsz a Dokidban, akkor persze van Etikai következtesség is, dilemmák nélkül szinte! Ám ha sajnálatosan netán ha nem is paranoidan, de kételkedgyjél kell a "szakmaiságában", akkor sajnos Neked kell több Eszed Legyen úgymondd, hogy félre se "kezeljenek", ne vétsenek orvosi műhibát, ám a Jó megLátásokat mindenképp Hasznosíthasd, Igaz?!?

  Nos, Én korábban vakbuzgón megBíztam az orvosokban, ám ez változni kényszeredetett azzal, hogy sajnos a Jó Dikik nagy részt dezertáltak külföldre, vagy legalábbis a honi piacra, így akik maradtak a "röghöz-kötésban" sajnos silányabbak a kontra szelekciók mián!

  DE abban Igaza Lehet a Dokidnak és Neked is ez sejlik, hogy nagy-adagú Gyógyszert csak klinikai Oltalommal Szabad elviselni, azaz semmiképp se Ambulánsan!

  Viszont Neked Kedves KisCsillag Terveid vannak és azokat mintha hosszas és kitartó munkázással Közelíthetnéd is ki-beTeljesedhetni és ezért kénytelen vagy munkázni is, amiről Tudod is, hogy csak úgy mondd "beszámíthatóan" Lehet Kísérletezgetni és semmiképp se Szeretnél kibukni belőle, ugye?!?

  Így hát nem Tudom, hogy van-e annyi vésztartalékod, hogy inkább halassz és bevonulj a Kórházba, hogy  ott vészeld át az iszonyatos tortúrát azzal nagy mennyiségű Gyógyszer-terheléssel lassan és fokozatosan Épebbülődhetni?!?

  Mert ha Emlékszem a Kórházi Időzhettjeimre, akkor annak legfőbb Tanulsága, hogy ugyan 3 hónap mindég "kiesett", ám mivel a klinikai Gyógyszerek le is butítottak és ezzel a pörgés is csökkent, ám talán a látens hatásuk mégiscsak kissé össze is szedtek és már az adaptációkon le is Lehetett engedni az adagokat Optimális, illetve minimális szintre!

  Igaz, hogy hozzá kell Tegyem, hogy Én nem haluztam, csak pszichotikus voltam másképp!

  Ekképp ha Lehet azt Mérlegeljük, hogy vajon mennyire vannak Távol netán Terveid Objektiválhatásának kilátásai, hogy a kényszerű Kórházi Időzetet beiktathasd, vagy muszáj-e a hajsza tovább még és még?!?

  Akkor továbbra is minden Jókat Kedves KisCsillag! Hajrá Előre a Gyógyulandokba!

//