Friss hozzászólások

 • csak ma   1 óra 10 perc óta

  Sosem tették elém, mindig kerestem a bajt. Nem volt rossz társaság, amibe belekeveredtem és belevittek a rosszba. Mindig is foglalkoztattak a tudatmódosítószerek, sokat olvastam róluk, előadásokat hallgattam. Általában jól tájékozott és elővigyázatos voltam bármelyik szert próbáltam, az ártalomcsökkentésre is mindig odafigyeltem. Igazából csak nem gondoltam magamról, hogy ez magával ránt, hogy ennyire a szivemhez nő.
  És igen, azt hiszem, a gyógyszerektől betegnek érezném magam, így meg csak elesettnek.

 • csak ma   1 óra 24 perc óta

  Köszönöm. Ritkán szoktam irogatni, de most egészen megjött a kedvem. Mesélek majd a tripekről is, amikor felbugyog bennem.
  Bár legális, de az antidepresszánsok esetében is öngyógyszereztem, ezt viszont jobbnak láttam elhagyni.  Az tényleg különös, hogy ez jobban megijesztett, mint a rendszeres szerhasználat. Tudom, hogy valószínűleg az volna a legjobb, ha elmennék terápiára és elfogadnám az esetlegesen szükséges gyógyszereket, de ehhez még nem tudtam leépíteni a félelmeimet meg leginkább a szégyenérzetemet. Vannak részeim, amiket egyáltalán nem tudok kontrollálni, ez fáj és gyakran érzem azt, hogy vágyódok aziránt, hogy a kezembe vehessem az irányítást. Minél kevésbé tudok kontrollálni annál jobban vágyom azokat a tereket, ahol én dönthetek. Valahogy így vagyok a szerhasználattal is. Nehéz a gondolat, hogy önszántamból kiadjak még valamit a kezemből. Innen fenyegető az intervenció lehetősége.
   

 • Meg akarom ölni magamat.   4 óra 18 perc óta

  szabadesés írta:

  nem véletlen mondják, a zseni és az őrült között szűk a határ...

  Bár nekem ez a mondat már csak azért sem tetszik, mert a "zseni" túlságosan homályos, az "őrült" meg túlságosan félreérthető kategória. Annyi viszont biztos, hogy "Aki dudás akar lenni / Pokolra kell annak menni".

 • Meg akarom ölni magamat.   4 óra 24 perc óta

  nem véletlen mondják, a zseni és az őrült között szűk a határ...

 • Meg akarom ölni magamat.   4 óra 26 perc óta

  Meg egyébként igen. Szerintem sokan érezzük, hogy lehettünk volna ő. Szerintem ez a nagy alkotó mércéje: sokunk érzéseiről beszél.

 • Meg akarom ölni magamat.   4 óra 28 perc óta

  szabadesés írta:

  már régebb óta tudom, hogy ha József Attila bőrébe születtem volna, akkor én lettem volna Ő.

  csak akkor már rég nem élnék...

  Az attól függ, hány éves vagy. Végül is 32 évet ezzel a szuicid hajlammal is leélt. (És ez már 4 évvel több, mint amennyit én eddig leéltem. Puzsér szavait kölcsönözve, ez a 4 év most világhónapoknak tűnik.)

  Egyébként ezen sokat gondolkozom. Hogy mennyire nagyon lehet azonosulni József Attila leírt érzelmeivel, és hogy Magyarország legnagyobb költője egy borderline (egyébként nem csak a mi nemzetünk van így, az egyik legnagyobb japán próza- és drámaíró, Mishima Yukio szerintem szintén személyiségzavaros volt, ajánlom tőle az Egy maszk vallomása c. önéletrajzi regényt). Valahol ez az általános magyar pszichés állapotokról is árulkodik, hogy éppen egy borderline verseivel tudunk a leginkább azonosulni (persze, egyébként is nagyon jó költőnek tartanánk, a nagyon is kidolgozott művei, a hihetetlen könnyedséggel pergő rímei stb. miatt, de vajon a legnagyobb költőnek is?). Dosztojevszkijesen fogalmazva néha hajlok rá, hogy a magyar "néplélek" borderline, és ezért "talált be" nagyon József Attila is. És akkor kérdés, hogy a beteg néplelken belül a beteg ember vajon tényleg beteg-e. Vagy csak képes észlelni maga körül az érzelmi vibrálást.

 • Filmek a témában   4 óra 41 perc óta

  Control c. film(ből a kedvenc jelenetem), életrajzi film a dühös-elkeseredett, epilepsziás, szuicid, öngyilkossá lett Ian Curtisről (szerintem Sam Riley egyedüli jó szerepe - igaz, eddig):

   

 • Meg akarom ölni magamat.   4 óra 45 perc óta

  már régebb óta tudom, hogy ha József Attila bőrébe születtem volna, akkor én lettem volna Ő.

  csak akkor már rég nem élnék...

 • Meg akarom ölni magamat.   4 óra 47 perc óta

  szabadesés írta:

  Meg akarom ölelni magam.

  Csak nem akarom, hogy elbízza... magam... magát....

  Valahogy ezen a honlapon mindig olyan józsefattilai a hangulat.

  Szerintem nem kell félned az elbizakodottságtól. Attól még megölelheted magad. Smile

  Én viszont kezdek visszacsúszni lassanként a szokásos délutáni szorongásomba. Újabban kezdem felismerni, hogy a nagy pörgés és kicsattanó jókedv általában csak az irtózatos nagy szorongás előszele (valahogy így, csak szorongásos végkifejlettel, nem epilepsziával):

   

 • Meg akarom ölni magamat.   4 óra 55 perc óta

  Meg akarom ölelni magam.

  Csak nem akarom, hogy elbízza... magam... magát....

 • Ezt hallgatom   5 óra 7 perc óta

   

 • Ezt hallgatom   5 óra 20 perc óta

   

 • Zeneterápia   5 óra 50 perc óta

   

 • Ezt hallgatom   5 óra 55 perc óta

  szabadesés írta:

  na akkor vissza a "régi" kerékvágásba... Smile

   

  Ha már Bonanza, akkor talán ez is tetszeni fog. Wink Ez kicsit pörgősebb. Smile

   

 • Ezt hallgatom   6 óra 2 perc óta