Napló

A csütörtöki viharban sok kukorica meg- ill. kidőlt. De egy közülük sajnos kitört. Akkor kikaróztam őket, mert még csak épphogy látszódtak terméskezdeményeik, a csövek csúcshajtásai. Azon az egy törött kukoricán sokkal jobban látszott a vízveszteség, mint a többin. Gondoltam kihúzom akkor a földből, mert már úgyse lesz belőle semmi. De ma, amikor kimentem egy kicsi kerti sétára, a növényt megpillantva, ahogy ott hevert félig összeszáradtan az életerős tábla mellett, összeszorult a szívem, és majdnem megsirattam. Neki is volt már egy kukoricája, amit nekünk akart volna szeretettel adni, de sajnos ezt ő már nem tehette meg. crying Beszéltem a "lelkéhez", hogy ő is ugyanazt a termést produkálta, mint amit a többiek. 

Online

Én egy csokoholista vagyok!

Online

Az párom a szomszéd városba akar majd menni, mert itt helyben nem kapja meg azokat a dolgokat, amelyeket szeretett volna. De azt szeretné, hogy a tőlünk 14 km-re lévő városba ne tömegközlekedési eszközzel, hanem gyalog menjünk át. Ez nagyon remek ötlet, drágám! Smile Ezért (is) fogom én őt nagyon szeretni! heart

Online

Álmomban minden olyan édes! Szinte mindig más helyeken járok. Ismeretlen helyeken tartózkodom. Jó érzéssel tölt el, ha idegen városokban csak úgy sétálgathatok, nézelődhetek. Jó érzés felfedezni az ismeretlent!

Online

Szia kedves Holdfény!

Nem hiszem, hogy az ember képes lenne jól érezni magát, akkor is, amikor mások az érzelmi világát felzaklatják. Ilyenkor szenvedjük el a másik felet... Én meg főleg a magam érzékenységével. Élményfeldolgozásom is olykor infantilis. A mai világban gyakran bántják egymást az emberek. A keresztény lelkek is szenvedéseiket az Úrnak adják, hogy mások lelkét megmentsék vele. Ha ez a szenvedés nem lenne fájdalmas, lélekmentő értéke sem lenne.

Az a szerelmes én lennék.

Szép estét Neked! Smile

Offline

Szia kedves Windstorm!

Az a Te döntésed, hogy jól vagy nem jól érzed magad.

Ki az a szelejmesz ?

Szép napot Neked.

Puszi ölelés.

Online

Szerintem az emberek túlnyomó része véletlen kapcsolatból (többé-kevésbé akarata ellenére, kényszerből) születik. Én is abból vagyok. A párkapcsolatok zöme is csak véletlen találka, a megannyi vita, veszekedés, válás, csalódás miatt. Sokan találják meg "életük" párját, akik 10, 20, 30, vagy 40 év múlva elválnak egymástól. Azt sem hiszem, hogy minden olyan pár, akik halálukig kitartanak egymás mellett, valójában is egymás párjai (örökké) lettek volna.

 

 

Online

Szelejmesz akajok jenni! Szegítene nekem ebben vajaki?

Online

Szia kedves Holdfény!

Köszönöm Holdfény! De nem értem, hogy miért az én döntésem?

Köszönöm! Nagyon kedves vagy!

Szép estét Neked!

 

 

Offline

Szia kedves Windstorm!

Ezzel elszomorítasz, mert nekem akkor jó érzés , ha tudom, hogy Te is jól vagy, vagy jól érzed magad, de ez a Te döntésed.

A cicával én is ugyanígy vagyok, most rideg tartásba került, főleg a műtét miatt, de még így is beszökik néha, így éjjel nem hallom a lépteit, nyugodtabb vagyok.

Vigyázz magadra gondolok Rád szeretettel. És ha lehet érezd jól magad.

Puszi ölelés.

Szép napot.

Online

Többször mondtam már neki, hogy nem szeretem, ha a macska bent alszik a szobában, mert nem tudok tőle aludni. Azért, mert már volt rá példa, hogy éjjelente felkelt, és idejött nyávogni az ágyamhoz. Nem hiányozna, ha arra ébrednék, hogy az arcomat nyaldossa. És érzékeny vagyok arra is, ha hirtelen felugrik az ágyamba, mire én szívrobbanással felijedem. Ha bent alszik a macska, akkor a fenti okok bármikori bekövetkeztére gondolva, nem tudok aludni. És ma hajnaltól csak megengedte neki, hogy ott aludjon. Két órába telt, mire valahogy nagynehezen álomba erőltettem magam, még egy pár órára... A macska vagy én?

Nagyon szeretem őket, de nem engedném be őket a lakásba.

Online

Kedves Holdfény!

Köszönöm! De inkább nem érzem jól magam, hogy neked jobb legyen!

Szép estét Neked!

Offline

Szia  Windstorm!

Én is megvagyok, még.... a blogomban leírtam.

Gondolok Rád érezd jól magad.

Szép napot.

 

Online

Szia Holdfény!

Milyen jó is az, hogy kisgyermekek is vagyunk! Smile

Köszönöm, megvagyok! Nemsoká megyek dolgozni...

És te hogy vagy?

Szép napot!

 

 

 

 

 

 

Offline

Szia kedves Windstorm!

Köszönöm Neked, hogy megosztottad velem, tudom, hogy másnak íródott, de én meg olyan kíváncsi voltam, mint egy kisgyermek, nagyon nagy örömöt szereztél vele hogy elmondtad.Smile

Hogy vagy?

Szép délutánt.

Puszi.

Online

Szia Holdfény!

Igazából nem Neked íródott: "De szép vagy! Szereted a bókokat?"

Örülök az új dolgoknak, csak én jóval hamarabb megunom őket, mint mások. Hogy ne unjam meg őket gyakrabban kellenének újdonságok, és speciálisabbak, bonyolultabbak, mint másoknak... Pl. sokak szeretik a Facebookot. Én meg kényszerből vagyok ott, hogy kapcsolatokra tegyek szert. Engem nem motivál néhány like, egy-egy hozzászólás. Eleinte ez is megtette. De jóideje már nem. Valóságos kapcsolatokra vágyom.

Szép estét neked!

Offline

Szia kedves Windstorm!

Igen szeretném tudni, kíváncsi vagyok nagyon, nem áll össze sehogysem, hiába próbálok rájönni.

Nem tudom miért unod meg az új dolgokat, érdekes, de amúgy ezeknek örülnöd kellene?

Remélem elárulod nekem.

Szia szép délutánt.

Online

Hogy tudom én még az új dolgokat is olyan hamar megunni...?

Online

Szia, kedves Holdfény! Smile

De örülök, hogy újra itt vagy! Smile

És tudni akarod a megfejtést?

Akkor lehet, hogy maradok még itt valameddig... Már majdnem megint a tartós elillanás határán voltam.

Wink

Offline

Szia kedves Winstorm!

Én elhiszem, nem is tudom megfejteni, mit szerettél volna írni.?

Olyan szépeket írtál és írsz...

Köszönöm Neked..

Puszi ölelés.

Online

Elfelejtetem hejesen irni. Nem hisszitek?

Online

.. .zé. v... ! S......d a .ó....t ?

Online

25 talicskányi levél közül sem ragadt rám egy szerelmes levél sem. Smile Mindegyikőjük a komposztot választotta. "Mérgemben" jól meg is tapostam őket! Wink De reménykedem, mert még mindig maradt 20 talicskányi...

Online

Megyek és tovább válogatok a szerelmes falevelek között... Hátha akad majd a sokmillió között egy, amely szereti, ha szeretik...

Online

Szerelmes akarok lenni! heart Nagyon szeretnék szeretni egy nagyon szeretnivaló lányt! Szerelmes szívem még szunnyad éppen... Szépséges múzsám vajon merre lehet...? Szerelmeslevél... Szerelmes a levél. Egyébként rengeteg levelet kaptam - annyit, hogy képtelen voltam megszámolni- ...a fáktól. Smile

Online

De sajnáltuk. Védelmet nyújtott viharok esetén, mert 10-15 m-esre is meghagytuk őket. (Időnként tűzifa gyanánt lenyakaztuk őket.) Meg szép is volt, és a szomszéd sem látott be a portára. Kénytelenek voltunk engedni az új szomszédunknak.

Volt közte egy-két nagyon vastag is. A legvastagabb farönköt meghagytuk, és felállítottuk emléknek. Ennek körmérete a talajtól, kb. 20 cm-re, kb. 2-2,5 m lehet. A belseje már korhadt volt. Most üreges.

Offline

Nem sajnálod a kerítéssövényt? Amúgy egy 80 éves lepényfa mekkora? Jó vaskos lehet. 

Online

Ez az év a változások éve nálam. Az idén nyáron szakítottam a vegetarianizmussal. De egyelőre csak baromfihúst, meg halat eszek. Az idén tavasszal lett kivágva a kerítésként is funkcionáló krisztustövis-sor, ami talán 80 éve lett odaültetve. De helyette energiafűz lett telepítve, nem messze a kerítéstől, azzal párhuzamosan. Augusztus közepe óta végre újra dolgozom. Május végén távozott az élők sorából apukám. A nagy lucfenyőnk a nyáron végleg feladta a küzdelmet, és teljesen kiszáradt.

Online

Reggeli: 8 pont. Vajaskenyér pulykafelvágottal, paprikakrámmel. Kókuszos szaloncukor.

A nyeremény átvétele: 3 pont. A futár vágott kissé. Nem értettem, hogy miért nem az én nevemet mondta. Ő meg csak egy másik családtagot hajtogatott. Aztán meg kérdőre vont túlzón, hogy nem értem meg, hogy...? Aztán megmutatta a csomagot, és azon az én nevem volt, nem másé! Talán nagyon le volt terhelve, és a rohanásban figyelmetlen volt. Aztán azért a végén kompenzált egy kedves gesztussal...

Munkába menet közbeni vásárlások: 3 pont. Ma is nagyon fáradt voltam. Az emésztésem is lehúzott.

Munkahelyi körülmények: 4 pont. Nem volt munka. Nem szerettem a semmittevést. De azért a félidőn túl jó volt hallgatni az asztaltársaság egy-két tagja történetét. A testi szerelmen való viccelődést viszont nagyon nem szeretem!

Hazafelé menet: 3 pont.

Vacsora: 7 pont. Szárazbableves, sült tök, kókuszos keksz, gyümölcsízű karamellás cukor.

 

 

 

Online

Ma

Reggeli: 8 pont. Sült krumpli volt rántott mellehússal.

Munkába menet: 4 pont. Rohannom kellett. A lábaim alig bírták a pedált a szembeszél ellen.

Munkahely: 5 pont. Új munka volt. Egy kolléga számomra kissé bizarr, és feszélyező. Ma jött újra dolgozni a szabadsága után. Ez volt a téma. Olyan a tekintete, mintha mérges lenne rám. Ma beszélt velem, és utána meredten, szúrósan csak nézett a szemembe némán, 15 másodpercig. Nem igazán értem, hogy ez normális? Tartok tőle. És bizony eleinte bénáztam is előtte, amit ő kiszúrt. Úgy érzem, irigy rám.

Munka után a Pennyben: 7 pont. Szeretem a boltok hangulatát a terméksokaság meg a járatok miatt.

Hazafelé menet: 5 pont. Bár hideg volt, mégis jó érzés, amikor az utcákban kerékpározom. A munkahely és házunk között kb. 2 km a távolság.

Vacsora: 8 pont. Lebbencsleves. Ez azért most nem igazán ízlett. Rántott mell kenyérrel, és lilahagymával. A végén kókuszos szaloncukor.

Internet: 5 pont. Annyira nem érdekel. Általában ennyi pontot sem ér.

Olvasás: 8 pont. Azért nem több ma, mert fáradt vagyok.

 

Online

Véletlen kapcsolatból születtem. Ebből kifolyólag életem véletlenek sorozata. A társkapcsolataim is ezt bizonyítják: mindegyik csak átmeneti volt. Nem tudom felfogni, hogy egy embernek miért nem lehet olyan társa, aki a legjobban illik hozzá, akinél nincs jobb. Aki hozzánk a legjobban illik, az egy olyan társ, akivel a legkevesebb konfliktusunk van. De nem így lenne a legjobb? Miért ne ragaszkodhatnék a legjobbhoz? Nagyon türelmetlen vagyok! Nem tudom kevesebbel beérni, de egyben nagyon frusztrál, hogy nincs senki, akit szerethetnék...

Online

Az energiafűz szereti a vizet. Az idén meg szárazság volt. Öntözés ellenére elkezdtek kókadozni.

Offline

Én nagy általánosságban akár jól is lehetnék...

Általában a növénykéid, akiket olyan sok szeretettel ápolsz. Anyáméknál lakom, neki is van sok szobanövénye, és néha ő is túllocsolja egyiket-másikat.

Online

Üdvözletem Kleó!

Merre tartunk?

A 70-ből, kb. 55 maradt meg. A legkisebb növekedés, kb. 15 cm, a legnagyobb, 190 cm körüli lett. A legmagasabb növény úgy 210 cm lehet. Rengeteg vizet adtam nekik. Szerintem túl is öntöztem őket. A végén N-t is adagoltam nekik. A sáska időnként lerágta csúcshajtásokat is. Mostmár kezd úgy tűnni, hogy az tucatnyi példány is befejezi a növekedést, amelyek a legtovább növekedtek. Melyik növényről lehet szó? Smile

Offline

Üdv. a fedélzeten! Hogy vannak a kis növényeid?

Online

Nincs mobilom. Úgyhogy emiatt nem tudtam volna idejönni. De most mégis itt vagyok.

Online

Csak én vagyok ilyen? Volt már nekem egy olyan időszakom, amikor mindent meguntam, mindenből kiábrándultam. Folyton mindig ugyanaz. Az ízetlen lerágott csont. Üres körforgás. Ismétlődések ugyanazokkal az elemekkel, ugyanabban a sorrendben. Vagy ha nem, akkor más elemekkel, de ismertekkel. Mi újat, érdekeset tud ez az élet még nekem mutatni? Ez a földi élet is mindig ugyanaz. Csak a gyereknek új még. Megszületni, növekedni, állandósulni, öregedni. Összejönni egy társsal. Gyereket nemzeni. Szülők, nagyszülők, gyerekek, unokák. Kiismerhető. Átlátható. Átérezhető. Lapos lét. Annyira lapos, hogy pereme sincs, amivel legalább vágni tudna. Mindigy ugyanaz. Csoda, hogy nem unja meg magát. Belénk, ránk aludna a lét unalmában. Azt álmodná, hogy azért aludt el, mert megunta az ébrenlétet.

Online

A kóros kor. Rohanás. Pénz. Kényelem. Önzés. Érzelemsivárság. Szűklátókörűség. Földhözragadtság. Kimért szeretet.

Online

Dallamos szavak, éneklő mondatok, csengő rímek... Az élő rím. Az ihlet forrása. Az édes a fűszeressel összefolyik, cseng, rímel... A virágzó költemény...

Online

Csak utóbb derült ki, hogy az valójában szántóterület...?  Smile

Online

Nincs reménytelen. Mert a "telen" csak a reménnyel teljes.

Online

Ilyet se láttam még: Néhány éves nyárfaültetvényt tarolnak városunk határában.

Online

Tavalyi álom:

Sógorom tanyájától voltunk, úgy 2 km-re délre-délkeletre. Egy takarmánytárolónál segédkeztem neki sógoromnak. Aztán a tárolótól, kb. 300 méternyire észak-északkeletre találtam magamat. A tanyától északnyugatra két nagyobb porördög kavargott port magába szívva. Előttem ipari vágányokon sok-sok vagon álldogált. Vasúti felsővezetékek is magasodtak a sínek felett. A kb. 15 vágányon kellett átkeljek a túloldalra, a vagonok között. A túloldalon haladó néhány emberhez szerettem volna csatlakozni, akik délkeletre, a takarmánytároló irányába haladtak. A levegő forró volt és száraz, miközben viharos szél fújt, ami leginkább a felsővezetékek zúgása miatt volt félelmetes. Elindultam. De máris úgy éreztem az arcomon, hogy egy porördög légörvényébe kerültem. (A valóságban tapasztalatból tudom, hogy milyen, mikor egy ilyen kis forgószél szélárama végigszelel az arcomon, megkülönböztetve a rendes szél okozta érzéstől.) A vagonok is félelmet keltettek bennem kattogásaikkal. Mintha el akartak volna indulni, pedig mozdony nem volt a közelben. Nagy félelmek közepette végül sikerült már az utolsó vágányig is eljutnom, ahol az egyik ember átemelt két tartályvagon ütközői között.

Online

Kedves Lucifer!

Örülök, hogy megosztottad ezt velem! Smile Érezd jól magad itt! Smile

Tegnap majdnem sikerült a tavalyi álmom leírni... Na de majd ma...

 

Offline

Kedves Windstorm!

Köszönöm neked, hogy vezeted ezt a blogot. Amióta olvasom a búrát mindig figyelemmel követem. Számomra örömet szerzel. Smile

Üdvözlettel: Lucifer

Online

Kate Bush - Wow

Online

Akik erre járnak azok mindig megjegyzik, hogy nagyon tetszik nekik ez a környezet, szívesen laknának itt. Nem véletlen, hogy szeretek róla írni. smiley

Olyan szépen, képletesen, szeretettel írod le a környezeted, mindig vágyam támad, hogy odarepüljek.

Online

Ez csak humort akart lenni.

Online

Nagyon szerettem a sorozatot. Bár minden részét nem tudtam megnézni. Örülök, hogy szimpatizál velünk, hadnagy úr! smiley

Online

Most nincs már kedvem annyira sárban tocsogni. Csak ahhoz lenne, hogy a keréknyomokban megálló vizeket a melletti árokba vezessem, hogy az árok vízszintje mégmagasabb legyen. Smile
Jégen sem akarok járni, csúszkálni és beszakadni.

A földdepóknál sem akarok mászni. Meg a szalmabáláknál sem akarok játszani. Nincs erőm a vagonokba félmászni.

 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges