Magány, Kommunikáció, Kommunikációs akadályok, barátkozás, barátság, ismerkedés, intim kapcsolat

Sziasztok!

Én azt szeretném megtanulni, hogyan merjek beszélgetni emberekkel spontán, zavartalanul, úgy, hogy élvezzem is, és ne gondolkozzak azon később, hogy megfeleltem-e neki, vagy mit gondolhat rólam (pl. biztos rosszat). Az fontos, hogy ha már elkezdődött egy beszélgetés, akkor már nem okoz gondot nekem az, hogy beszélgessek, inkább a kezdeményezés a nehezebb.

Szeretnék végre rájönni, hogy kommunikáció során az emberek miért beszélnek sokszor rébuszokban, és miért kóstolgatják egymást, és ha valaki nem érti ezeket (mint néha én), akkor miért nézik hülyének?

Meg szeretném tanulni jobban megvédeni magam kommunikáció során úgy, hogy belemegyek egy konfliktusba (amit sokszor nem merek kezdeményezni még a legalapvetőbb szinten sem, mert igazából békességet akarok, nincs kedvem se hozzá, és azt szeretném, hogy a dolgok működjenek). Röviden szeretnék jobban kiállni magamért.

Ami még fontos és gondot okoz nekem, az a magány. Nagyon magányosnak érzem magam, és nagyon rossz érzés, és ezen is változtatni szeretnék nagyon. És nehezen megy.

Várom a véleményeket, tanácsokat, ötleteket, tapasztalatokat, hogy mit lehet tenni, és mi a jó. smiley

Offline

Sziasztok!

Épp gyötör itthon az egyedüllét és magány. Rossz érzés. Az ember feje bezsong tőle. Jó lenne, ha nem lennének a kommunikációs akadályaim. Amikor beszélnek hozzám, vannak pontok, amikor megtorpanok, és elkezdek magamban kételkedni, hogy igazából mi is a szándéka a másiknak velem szembe... hogy igazából mit is akar mondani azzal, amit velem közöl. Nem szeretem egy beszélgetés során, amikor valaki előveszi a rossz arcát, azt az érzelmileg fejletlen/éretlen énjét, és azon a szűrőn keresztül akarja a célját elérni. Ilyenkor kéne nekem kiállnom saját magamért, és a saját akaratomat érvényesítenem. Vagy akár (szituációtól függően) beleállni a konfliktusba. De nem mindig teszem, de szerencsére volt jó pár példa, amikor megtettem, és nagyon jó volt. Vannak esetek, amikor igazából attól tartok, ha megtenném, nagyon rossz következményei lennének. De ez az, amit megint nem tudok eldönteni. Mikortól számítana rossznak a megnyilvánulásom? Miért / ugyan miért lenne rossz, ha beleállnék, és elmondanám a véleményem?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges