Szorong a kutyám, hogyan tudok segíteni?

Breath - Love - Trust képe

Sziasztok!

Már néhányan tudjátok, hogy decemberben befogadtam egy mentett kutyust. Nagyon kedves és aranyos, de sajnos nagyon sérült, traumatizált. Tündéri kislány, és ezidő alatt nagyon sokat fejlődött és javult. Nekem is sokat segít. Először durván előjött nálam a túlféltő anyuka szindróma - de talán mára sikerült ezt kicsit normalizálnom. 

Fehér kutya lévén allergiás mindenre is... és egy fülgyulladással küzdünk még az ellergia maradékaként. Ma voltunk ismét állatorovosnál, akivel megállapítottuk, hogy szorong. Már előtte is volt erről szó, hogy ha nem hat az allergia gyógyszer és nem szünnek a tünetei akkor a szorongástól van. Ma azonban ez nyilvánvalóvá vált, és kapott szorongásoldó gyógyszert. 

Az orvos szerint ugyanúgy hajlamosak lehetnek rá, mint az emberek. És nem tud meggyógyulni belőle. Kell a gyógyszer. 

Nyilván amíg szükséges adom is neki, de ahogyan magamnak sem szeretném, neki sem szeretném ha gyógyszerre lenne szüksége. Nincs valami ötletetek amivel együtt tudnánk leküzdeni a szorongását?

Sajnos időnként a saját szorongásom sem tudom kezelni, de talán együtt jobban lehetünk :) 


Offline
Csatlakozott: 2021 júl 12

Köszönöm Kleó Smile

Természetesen ha kell, hát kell. Már most sokkal jobban van pedig csak 1 adagot kapott Smile Igen, én is pont gondoltam rá, hogy hátha tőlem veszi át. Ez jobban fog motiválni, hogy kezeljem és ne legyen mit átvennie. 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Sajnos hajlamosak "átvenni" a szorongást, meg amúgy is ki tudja, milyen élete volt azelőtt. (Sajnos láttam már depressziós kutyát is.)

Kell neki a gyógyszer, az állatorvos majd tudja, meddig. De előfordulhat, h élete végéig. Ha így van, el kell fogadnod.

Minden jót Nektek!

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen