Agomelatin (Valdoxan, Thymanax)

Az AGOMELATIN (AGOMELATINE) a VALDOXAN és a THYMANAX antidepresszáns gyógyszerek hatóanyaga.

Hatását a szervezet melatonin-termelésének szabályozása által fejti ki. A depresszió által megzavart alvásciklust újraszabályozza, ezáltal megszünteti az alvászavarokat.

A gyógyszer szedése előtt, májfunkció-vizsgálatot kell végezni, illetve ezt a szedést követően 6, 12, 24 hét múlva, ezt követően pedig szükség szerint megismételni.

 

Ne szedjen agomelatint, ha

laktózérzékeny, 75 évesnél idősebb,  májproblémái vannak,  terhes vagy szoptat.  18 évesnél fiatalabb

Használja óvatosan, ha                   

65 évesnél idősebb, veseproblémái vannak, mániás epizódjai voltak, fluvoxamint szed, sok alkoholt iszik, propranololt szed (amit néha a szorongás tüneteinek kezelésére szednek), bármi olyat szed, aminek ösztrogén-tartalma van 

            

Ismert gyógyszerkölcsönhatások

Az agomelatin és az egyéb pszichiátriai gyógyszerek között nincsenek ismert kölcsönhatások.

Mindig kérdezze meg azonban kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt bármilyen gyógyszert egy másikkal egyszerre (vagy nem sokkal utána vesz be), mert előfordulhat, hogy káros kölcsönhatásba lépnek egymással!

Orbáncfüvet (enyhe antidepresszáns hatású gyógynövény) ne szedjen agomelatinnal egyidejűleg!

 

Lehetséges mellékhatások

Gyakori (100-ból 1–10 személyt érint):            

szorongás, hátfájás, változások a májfunkcióban, székrekedés, hasmenés, szédülés, fejfájások, hányás (rosszullét) 

Nem gyakori (1000-ből 1-10 személyt  érint):                            

agresszió, izgatottság, homályos látás, ekcéma, ingerlékenység, viszketés, rémálmok vagy furcsa álmok, bizsergés, kiütések, nyughatatlanság, tinnitus, fülzúgás)

Ritka (10 000-ből 1–10 személyt érint):                  

foltos kiütések, hallucinációk, hepatitisz vagy májkárosodás, sárgaság (sárga bőr), hipománia vagy mánia, puffadt arc, testsúly-változások (fogyás vagy hízás) 

 

Gyógyszerelvonás

Az agomelatin esetében elvonási tünetek nem ismertek. Amennyiben lehetséges, a gyógyszert fokozatosan próbálja elhagyni, hogy elkerülje az elvonási tüneteket -- különösen akkor, ha korábban már tapasztalt ilyet más gyógyszer kapcsán.

A gyógyszerelvonásra adott reakció egyénenként eltérő, előfordulhat, hogy a gyógyszerszedés hirtelen abbahagyása semmilyen kellemetlenséggel nem jár, más esetekben azonban komoly komplikációkat okozhat.

Offline

Jó, hát fiatalság-boloncság... Wink
Nekem is volt ilyenem, hogy nehogy kimaradjak valamiből,  néha kényszeresnek tűnik így visszanézve, de ez lehet egyfajta ifjonci hév, lendület, kíváncsiság, carpe diem-érzés.
Az alvásba azért nem szólt bele szerencsére. Imádtam elálmosodni, elringatódni, aludni, álmodni, reggel ébredezni hétvégén.
Ja, és még hogy a gyógyszerhez visszatérjek, újra elkezdtem emlékezni az álmaimra, talán mert többet is álmodok.
Imádok álmodni, régebben sokszor csak emiatt aludtam reggel vissza, ha tehettem, hogy folytassam az előzőt Smile
A kvetiapin is nagyon élénk álmokat hozott, de az mellette nem rendes alvásritmust adott, hanem azt a jóféle "végigment rajtam az úthenger"- érzést felkeléskor.

Offline

A korod azért kérdeztem, mert nekem fiatal koromban volt egy olyan téveszmém, hogy az alvás felesleges dolog, és lehet helyette sok mást csinálni, nem szabad kimaradni semmiből. Muszáj volt mindent elolvasnom, megnéznem, mindenben részt vennem.. Még az is megfordult a fejemben, hogy éjjel kéne dolgozni, hogy nappal legyen időm mindenre. Még szerencse, hogy akkoriban nem volt internet! Smile Elég sok mindent elcsesztem ezzel, a mai napig nyögöm.

Offline

igen, nekem is ezért volt gyanús, de nem nagyon emlékszem régről már az egészséges elálmosodás folyamatára Sad
Negyvenes vagyok egyébként.
Érdekes módon ez azóta van, amióta a most kamasz gyerekem már átalussza az éjszakát, szóval az első fél évében bárhol-bármikor el tudtam aludni, 8-10 hónapos korától meg vergődöm.
Igaz, akkor nem nagyon kaptam megfelelő orvosi ellátást, talán ez is tupírozta a problémát.
Nem rossz az ötleted, de sajnos a családom mellett nem nagyon tudom a ritmust diktálni, ha mindenki itthon van (ami mondhatni 99%-ban minden este).
Az is beleszólhat a bagolyságba, hogy itt tényleg csak éjszaka van nyugi és régebben is gyakran ezt használtam ki, hogy egy kis szusszanáshoz jussak.
Itthon vagyok, nincs munkahelyem, a reggeli kelés csak annyiban köt, hogy a fiammal azért felkelek, hogy kapjon tízórait, meg egy jó utat-puszit, szóval a maradék pár délelőtti órában tudok egyben normálisan, pihentetőbben aludni, éjszaka jár az agyam stb. fél-alfában xanax-szal szakaszolgatok, ami elég megterhelő. 

Offline

Én nem emlékszem pörgetésre, de amit a sötétedéshez kapcsolódóan tapasztalsz, az nagyban egybe vág azzal, amit a bogyó hatásmechanizmusáról írnak, azaz a melatonin rendszert szabályozza be. Tulajdonképpen az lenne a normális, egészséges, ha akkor lennénk álmosak, mikor sötétedik. Én a helyedben meglovagolnám ezt az időszakot. Nem aludnék, hanem lefogalnám magam, és úgy csengetném le szépen a napot nyugis, nem zaklató tevékenységekkel egészen addig, míg nem érzem úgy, hogy a lehető legjobb program mostantól egy jó alvás.

Megkérdezhetem, hogy melyik korosztályhoz tartozol? (csak azért, mert ezzel összefüggésben is eszembe jutott valami.)

Offline

ha esetleg erre jársz, volna egy tapasztalati kérdésem, hogy szerinted ez belefér-e a bogyó hatásába, vagy csak én képzelem.

még nem tudok tőle éjszaka aludni, el sem álmosodom, sőt, szinte mintha szerotonin hatása lenne, szóval kicsit pörget (csak egy hete szedem), viszont már két napja szürkületkor, este 6 körül nagyon elálmosodom és alszom is egy fejbevágott fél órát. ennek az időpontnak a közelében sincs a bevétel, mert olyan este 10-11-kor veszem be, szóval ez "saját" produkció.

veled volt ilyesmi? hogy kezdted el érezni, hogy hat? 

persze bárkinek van tapasztalata, szívesen veszem, ha leírja. 

Offline

Szívesen! Remélem, hogy segíteni fog!!! Smile

Offline

Kedves Zsolt, kösz, hogy válaszoltál.
Ez az 1-2 hónap kicsit most letaglózott, remélem, azért hamarabb hat, mert már nagyon régóta szenvedek az álmatlanságtól, rossz minőségű alvástól, illetve, hogy magamtól sosem voltam álmos az utóbbi majdnem 10 évben, csak gyógyszertől.
Nekem depire van egy másik, régebb óta szedett SSRI, de maga az alvás most egy makacs téma, persze, ahogy írod, a hiánya mindenre kihat. Főleg, hogy napközben helyt kellene állni, nem kóvályogni.
Most szedem még a Xanaxot is, de ha beindul az a sok jó dolog, amit a melatonin ígér, akkor az már remélhetőleg nem fog kelleni. 

Offline

Nálam bevált, régen szedem.

Egyáltalán nem egy brutál altató, soha nem fog fejbeverni, Inkább abban jó, hogy valóban normálissá szabályozza az alvást. Nagyon hosszú idő után kezdtem megérezni a hatását (1-2 hónap?), mert nem egy markáns, átütő szer. De előtte pokol volt az álmatlanság, most meg van ugyan , hogy nem tudok aludni, de érezhetően kevesebbszer, és nem olyan kínos, mint előtte. szóval nem csodaszer, de amit ígér, azt tartja. Hogy ezen keresztül antidepi? Persze, hiszen a depi legjobb ellenszere egy értelmesen, tevékenyen eltöltött nap, az meg csak úgy megy, ha az embert tudja, hogy mikor van nappal és mikor éjjel, és kialudta magát.

Mellékhatását nem tapasztaltam.

Más szerekkel ellentétben normális az éjszaka, van benne esti fáradtság, álom, reggeli kipihentség. Ha meg valami nagyon kizökknet,és nem tudok aludni, akkor beveszek mellé 1/3 szem tritticot.

Offline

Sziasztok!
Alvás- és napi ritmus rendezésre kaptam, pár napja szedem, de sz@rabbul alszom, mint eddig (pedig eddig is nagyon vacak volt).
Milyen tapasztalatok vannak evvel kapcs. mikor kezd el tényleg álmosítóként hatni? 

Offline

nekem nem segített, de mondom, az alvásra adták, nem pedig a depire.

Offline

De a jelek szerint nem is segített. Ami a lényeg lenne...

Offline

nekem olyan volt, mint a c-vitamin. de rosszat nem tett, az biztos.

talán immunis voltam rá. anno az alváshiány miatt adták, de ebben nem segített. viszont az egyetlen antidepi volt, aminek semmilyen mellékhatását nem tapasztaltam.

Offline

Sziasztok!

Esetleg van valaki akinek a hangulatára hatott? Ha lehet pozitívan....

Offline

Sajnálom..ez valóban durva!

Offline

Tudom én is hogy ez az élet rendje, de most nem szeretnék regényt irni, mert az már nem is a Valdoxanhoz tartozna, de ennek a vejem és köztünk lévő ellentétnek hosszu története van és sajnos van amikor a sebek nem gyógyulnak be, a hegek megmaradnak.

Ők is itt éltek ahol mi,  vettük nekik a lakást, aztán eladták és elköltöztek a vejem, szüleitől örökölt házrészébe közel az osztrák határhoz, mindezt a vejem bosszuból csinálta hogy elvitte az élő gyerekemt és az unokámat.

Bebizonyitotta hogy a mai napig nem képes eltartani a családját, mert olyan vállalkozásba fogott amitől éhen lehet halni, de ez nem csak a válság után bizonyosodott be, előtte is igy volt, r sokan a testvérem is azt m ondja hogy csak engem hülyitenek hogy nem megy az üzlet,mert a látszat más.

Tudod én duplán ragaszkodnék ehez az egy szem lányomhoz, mivel a másik gyermekem meghalt. Tuzdom kivülről nézve nekem el kell fogadnom a vejem, mert ő a lányom férje és az unokáim apja, ez látszatra igy is van, ezek a sebek mélyen vannak bennem, ez is egyik okozója a betegségemnek..

Van még más is, utálja a kutyáinkat akik nagyon kedvesek nekünk, nem engedi hogy odavigyük őket, ezért ha az ünnepeket együtt töltjük nekünk panzióba kell menni hoghy legyen a kjutyákat addig hol hagyni,.mig ünnepelünk. Igy aztán a megoldás az hogy vagy csak én vagy csak a férjem megy le egyedül a műásik marad, minden évben nyaraltatjuk őket a Balatonnál és én mivel kingyen utazom többször megyek le hozzájuk, de akkor is panzióban alszom.

De vállalom ezt is  mert nem akarom az unokákat elvesziteni, mert mi is és ők is nagyon ragagaszkodunk egymáshoz, és valószinü a lányom is hozzánk.

A vejem már felkeresett pszichológust a probléma megoldáshoz, de azt mondta neki hogy nem lehet egy életen át haraggal a szivében élni és ha szeretgi a feleséget mert ő eb ben felörlődik , akkor elfogaD bennünket is, mostz elfogadás alatt vagyunk.

.puszi Ildikó

Offline

Szia, Dikoka!

Mi a baj a vejeddel?

Nekem is van egy 29 éves fiam, és egy 27.évében járó lányom.

Egyet jegyezz meg: A gyerekeket csak "kölcsönbe kapjuk".

Nem meglepő, hogy a lányod a férjét választaná, ha erre kerülne sor.Hiszen ő már új családot alapított, az az ő élete. Nem azt mondom, hogy szakítson meg minden kapcsolatot veletek, de azt sem szabad elvárni, hogy egy gyerek úgy nyilatkozzon, hogy inkább az édesanyját választja, mint a férjét. Ilyet sosem kérnék én sem a gyerekeimtől! Sőt...inkább azt javasolnám nekik, hogy engem mindig csak a második helyre tegyenek(javasoltam is)

Nem szeretnénk az életükbe beleavatkozni .Tanácsot persze lehet adni, de hogy megfogadják-e vagy nem, az az ő dolguk.

Igen..legyen saját életük, saját családjuk. Sosem vártunk el tőlük semmit..hogy mikor jönnek, mikor nem, az is az ő döntésük.Nagyon boldogok vagyunk mikor jönnek, de ha néhány napig nem érnek rá, azt is megértjük.

A lányomnak most ért véget egy két éves kapcsolata..ott a fiú "anyafüggő" volt.Pedig már 31 éves a srác,és még mindig a mama szoknyája mellett van.Nem óhajtott külön költözni anyától, mert anya tudja, hogy neki mi a jó.És bizony anyuka zsarolta is rendesen..úgyhogy én láttam azt, milyen érzés egy szülőfüggő emberrel lenni.De nem szóltunk a lányunknak..gondoltuk, majd rájön maga is, hogy ez a kapcsolat halálra van ítélve anyuka miatt.És rájött..besokallt, és lépett.A fiú anyuka mellett maradhatott, a lányom pedig visszakapta a szabadságát.

Hidd el, sok párkapcsolat megy tönkre a szülők miatt.Ezért kell vigyázni nekünk arra, hogy meddig mehetünk el..

Akit a gyerekünk párnak választ magának, azt feltétel nélkül el kell fogadjuk..hiszen szereti a gyerekünket..és ennél több nem is kell!

A fiamnak is van már párja..és nagyon odafigyeltem arra, hogy ne telepedjünk rájuk.A menyemmel a kapcsolatunk kitűnő(a vejemmel is az volt) sosem éreztettük senkivel, hogy nekünk ne felelne meg..a lényeg az, hogy szeressék egymást!

Mert ugye, mi egyszer meghalunk..s ha meghalunk, akkor a gyerekeinknek csak az új családjuk marad..és egy szülő kívánhat e jobbat a gyerekének, mint hogy boldogan éljen?Még akkor is, ha mi már nem vagyunk!

Ilyen az élet..a gyerekek jönnek, aztán mennek..

Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy meg kell próbálni elfogadni mindig azt az embert, akit a gyerekünk párjául választ.

Nem szeretném, ha engem választana bármelyikük is, ha választásra kerülne a sor..de nem fog..mert ilyent el sem tudok képzelni! De ha mégis...hidd el, hogy én félre állnék!

És hogy miért? Hogy Ők boldogok lehessenek!

Azt hiszem, minden szülő célja ez!!!

Meg kellene próbálnod elfogadni, hogy Ők távol vannak, hiszen Ők döntöttek így..nekünk szülőknek ez a sorsunk..és ez nem baj..egyáltalán nem!!

Puszi:csillag

Offline

 

üdv Csilllagocska kedves!!!

 

Ja    ha csak 53 kg. vagy akkor nincs semmi baj, az egy nagyon jó kis suly.

Igen olvastad, hogy én  már 67 éves leszek és 63 kg vagyok, a magasságom 156, még ez a 63 is sok, ha rámjön a szorongás akkor jócskán l eszoktam fogyni,mert nem tudok enni.ű

Hogy erős vagyok e, hát nem tudom, jól esett hogy igy itélted meg, van kmét kiskutyám egy uszkár 11 és egy havanese 7 éves, miattuk még min. 5 évet kell élnem épp most beszéltem meg a fiatalabbikkal hogy Zsozsókám ugye elég lesz még öt év, mert a mamának az is sok.

Soha nem próbálkoztam öngyivel, gondolatban eljátszottam vele, de ki nem ha a mélyponton van.

Van 42 éves lányom és ott van  egy 15 és egy 9 éves lányunokám. Vidéken élnek igy sajn os szoros összeköttetés nincs, ez hiányzik, de sajnos a vejem nem.

De a gyerekem közölte velem, ha válaszut elé állitanám amit mondjuk nem tennék meg hogy a férje v. én, ő a férjét választaná, ez a mondat nagyon belémhatolt még akkor is ha ez természetes, mert más gyerek másképp nyilatkozik van aki azt vallja anyja csak egy van férje lehet több is.

Időnként segitenem is kell őket, mert nehezen élnek , most épp a nagyobbik közölte velem hogy az iskola szervez London-Parizs utat 150 ezerért, kérdeztem méssza, mondta nem,mert nincs anyunak pénze, az én szivem összefacsarodott, megbeszéltem a férjemmel és összespóróljuk nekik, legfeljebb mi nem megyünk még egy pár napra sem a Balatonra.

Ez a rövid életem, az eü-ben dolgoztam,mint rtg. assz. pár éve hogy már nem  dolgozhatok,mert gondolom a korom miatt, u.akkor tőlem 10 évvel időseb b orvosok még operálnak, aktivak.Egyáltalán nem bántottál meg, csak én ugy gondoltam hogy ez a gyógyszer még nem mennyiség és akkor nem is vagyok függő, hát ezek szerint az vagyok, sajnos  tegnap lefeküdtem 12 után és 2 jután már fen tvoltam, vissza-vissza aludtam, de az már nem sokat és hiába az altató,xanax Valdoxan, de nem emelem az adagot arra vigyázok, az altatókat váltogatom, de megbeszéltem az orvosommal és a gyógyszerész unokahugommal,hogy azt lehet.Üdv.Ildikó

Offline

Igen, Dikóka..tisztában vagyok a gyógyszerekkel, és a hatóanyagokkal. A Valexin venlafxin hatóanyag, a Paroxat paroxetin, a Helex, és a Xanax pedig benzodiazepin, az SR oedig nyújtott hatású szer.

"este sokszor beveszek 1 Helex 0,5-t plusz o,25 xanax, plusz altató plusz Valdoxan."

Akárhogyis számolom, ez négyfajta gyógyszer. De én nem azért írtam Neked, hogy ez vita tárgya legyen, csak azt pillantottam meg, hogy azt írtad, hogy nem leszel függő..

Tudom, mennyi idős vagy, tudom, hogy elvesztetted a fiad, amit rettenetes sajnálok..mert nincs annál nagyobb bánat, mint a gyerekünket elveszíteni!

Tudod mit gondolok? Hogy én a Te helyedben lehet, hogy nem lennék ennyire erős.

A gyógyszerek meg kellenek, és kész..ezen nincs mit magyarázni! teljes mértékben együtt érzek Veled!

Ha valamivel megbántottalak, kérlek, ne haragudj, nem volt szándékos!

Igen, én híztam a Remerontól, de egy ponton megálltam, és nem mennek feljebb a kilók..az első 4 hónapban rámjött 8 kiló. Most vagyok 53. Nekem kellettet ez..végtelenül sovány voltam..csak azért írtam, hogy nekem jó ez a gyógyszer!

Puszi: csillag

Offline

Paroxat, Helex, xanax, valexin.., ezt tőled idéztem, nincs sem Paroxat, sem Velaxin,sem Helex, /ha Helex van akkor nincs Xanax, mert a Helex a Xanax genericuma ja és retard tovább tart a hatása, u.,ugy mint a Xanax SR 0,5, de az sincs ami van este 0,5 xanax, 1 Valdoxan és 1 Lendormin. Lehet ez egy koktél, de a Valdoxanról nem tudnak mellékhatást a többi meg altató nyugtató, sokan szedik rajtam kivül én az antidepiktől iszonyodom, pl,. Paroxat, de szükség esetén bevesezm, mint már tettem  is..

Neked a Remeron bejött és attól minőségi életet élsz hála Istennek.smiley

Offline

Igazad van, mert nem tudom mi lenne ha este nem lenne altató és Xanax, a Valdoxan nem használ és függőséget sem okoz.de szedem mert parázok attól mi lenne ha nem venném be, eleinte is volt altató de akkor csak fél, 1 Paroxat és 0,25-ös Xanaxot szedtem, most a többi van a Paroxat kivételével és VALdoxan beállitásával. Azt mondta az orvosom ez nem sok.És igaZad van kit érdekel mi a fityfityrittynek hivják, csak hasson ., aludni tudjon az ember. Te n em hiztál a Rewmerontól?Pl.a vejem Mirnzatent szed és nem hizott el tőle, pedig ő is a Rem eronok családjába tartozik.

Lehet én naiv vagyok és azt gondoltam hogy napi 1/ 0,5 v. 0,25 ös Xanax még nem jelent függőséget, akkor függő vagyok, nem érdekel.

És az a sok ember aki különböző betegségekre szed gyógyszert, pl. cukor, pajzsmirigy, magas vérnyomás, cholesterin az mind függő, mert ha nem szednék akkor esetleg abba bele is halnának, nem tudom hogy van ez.Tény és való hogy az antidepik, antopszichoticumok ugy hatnak,mint a kábtószer, de ez van, nekünk ez jutott.

Offline

Ja..igen..Valdoxan, lendormin..ezeket kihagytam..

 

"Szerinte én gyógyszerfüggővé soha az életben  nem válnék, mert annyira elutasitom  a bogyikat"

 

Ezt most nem értem..nem úgy tűnik, hogy elutasítod..de ez nem baj..a lényeg, hogy jól legyél!

Offline

dikoka67 írta:

Még egy mondat a Velaxinnal kapcsolatban, nekem azt mondta az akkori orvosom, nemhogy nem hizlal, hanem még fogyni is lehet tőle, érdekes, hogy te erre rácáfoltál.De biztos igy van.Azt mondják nem a gyógyszerektől lehet hizni, hanem az ember nyugodtabbá válik, jobban tud enni és az rögtön meglátszik a térfogatán. De azért vannak nagyon hizlaló antidepik, pl a Remeron félék, Mirnzaten stb, ezek iszonyu mit tud nak  müvelni, ezt aztán soha nem venném be, még ha soha nem aludnék egy szemet sem, pedig ezt is ajánlgatta az egyik pszichiáter, de mondtam köszööm én ezt inkább nem.

Szia, Dikoka!

Én is a "remeronfélét" szedem már lassan 2 éve. Azóta nem tudom, mi az az álmatlanság, nem alvás..És ami a legjobb, hogy csak egy kell belőle..Én azért ódzkodnék ettől a koktéltól, amit használsz..

Paroxat, Helex, xanax, valexin..lehet, h valamit kihagytam.

Hogy nem vagy függő? Hát dehogynem..mindannyian azok vagyunk..de hol érdekel, ha jól vagyok? A dózis NEM emelése még nem jelenti azt, hogy nem vagy függő..akkor van baj, ha ezeket a gyógyszereket nem kapja meg a szervezeted.

Na, szóval, csak a remeronhoz akartam hozzászólni...kinek ez, kinek az hoz eredményt. Én roppantul örülök neki, hogy" rátaláltunk"!

Üdv:csillag

Offline

Nem is tudom mit mondjak, mélyen érint a fiad halála...a sajnálom - így ismeretlenül is - kevés....sok erőt kívánok Neked.... a karma, az előző életekben való hit és a spiritualitás nekem kapaszkodó, gondolom Te is megjártál már az útkeresésben sokmindent....

az a fura, hogy akkurátusan szoktam tanulmányozni a betegtájékoztatókat, sőt el is teszem mindegyiket, amelyiket szedem, de valahogy mégis elkerülte a figyelmem a Velaxin vérnyomás emelő hatása. Nem véletlenül éreztem a vágyat, hogy le kell tennem...

Az álmaimat írom 2 éve, mert rációval az orvosom szerint "mindent tudok", tehát nálam a beszélgetés hatástalan... az álmok segítségével megfejtettünk már sok dolgot, és egy csomó mindent helyére tettem, de a tüneteim nem csökkentek, sőt.... ezért bizonytalanodom el, ez a terápia-e az én utam. ajánlottak egy spirituálisan érzékeny pszichológust, aki többek között kognitív terápiával kezel, gondoltam felkeresem.

A Sanvál helyett én is a Lendorminra gondoltam, hogy esetleg kipróbálnám, de a Waldoxan - némi álmosító hatást leszámítva - tökéletesen hatástalan nekem.

Tudom, hogy a vérnyomásom is a stressz és a szorongás miatt magas, de ezzel is mit lehet kezdeni? Egyébként közel egy évig jógáztam, még több ideig meditáltam is, az előbbiben pedig kifejezetten vannak vérnyomáscsökkentő technikák is, és képzeld, nem hogy nem csökkent, de még nőtt is a pulzusom...kezdek azon gondolkodni, hogy fordítva vagyok bekötve, mint a legtöbb ember....

Még egy dologra gondoltam, a Kassai Csilla 6-ről a 6-ra nevű módszerének kipróbálásán.. ismered?

http://www.5rol6ra.hu/

 

Offline

Sajnállak nagyon, kérlek a dr.Info.hu- keresd ki a googlival oda beirhatod hogy Velaxin és elolvashatod a mellékhatásait, én ugy emlékszem hogy benne van a vérnyom .emelő hatás.

Nekem is magas a vérnyomásom, de sajnos ha szoron gok akkor semmi nem viszi le, hétvégén is az ügyeleten kötöttem ki. Cardiológus mondta hogy nincs olyan jó vérnyom.csökkentő amelyik leviszi a vérnyomást ha szorongsz, stresszelsz.

Tegnap este bevettem a Valdoxant, 0,75 Xanaxot, és 1 Lendormint, aludtam tőle, egyszer fél 4 kor megébredtem de utánna  majd hogy 11 ig tudtam aludni, nem egyfolytában, de már rám is fért.

Talán ez a xanax adag kicsit sok volt, ma próbálom kevesebbel, és a Lendormint is m ár nagyon régen használtam, tudod az altatókat változtatni kell, de hangsúlyozom nem emelni, változtatni. Milyen terápiára jársz,  cognoitiv, dráma vagy milyenre. Án csak A.T.-en voltam eddig lehet jó lenne ha folyamatosan mást sem csinálnál csak m ondogatnád magadnak, tudod ez nem más mint önszuggesszió.

Sajnos nekem 10 éve meghalt a 28 é ves fiam és előtte heroninozott, ebbe belehaltam egy kicsit nagyon. Ez a keresztem ezt cipelnem kell.

Offline

Tény, hogy a Velaxinnak jobb volt a hatása, mint a Waldoxannak nálam is, de tényleg sokat felszedtem úgy, hogy sportolok, odafigyelek mit eszem, és este pl. 7-8 után már semmi. kivétel ugye erősíti a szabályt. Azt viszont nem tudtam, hogy a Velaxin emeli a vérnyomást....az nagyon durva, mert közben hypertoniás vagyok, és ezt az áterem is tudja. most ilyenkor mi van? Tegnap már megint virrasztottam, hosszú idő először voltam megint fenn egyész éjszaka. Ilyenkor testem lelkem sajog és annyira elkeseredek.... tényleg lehet én is visszaállok a xanaxra, aztán majd lesz valami. Én is azt hallottam, hogy a Waldoxánt könnyen le lehet tenni, most minek szedjem, ha nem alszom tőle, úgy hogy mell Sanvált is szedek....így a kettő kombinációjától sem alszom...minek szedem akkor és minek járok terápiára, néha úgy érzem felesleges pénzkidobás az egész.....hiszek benne és csinálom, de belül néha azt kérdezem magamtól, hogy valóban kell ez nekem? nagyon billegek, mondjuk ha ennyire kialvatlan vagyok, a negativitásom nem ismer határokat. De a terápián  sokat agyalok, mert újabban 2 hete járok, a doki árat is emelt, pedig már az előző díjat is épphogy kifizettem....de úgy voltam vele, ha ez az ára, csinálom...viszont 2 éve nincs javulás.....

Offline

Még egy mondat a Velaxinnal kapcsolatban, nekem azt mondta az akkori orvosom, nemhogy nem hizlal, hanem még fogyni is lehet tőle, érdekes, hogy te erre rácáfoltál.De biztos igy van.Azt mondják nem a gyógyszerektől lehet hizni, hanem az ember nyugodtabbá válik, jobban tud enni és az rögtön meglátszik a térfogatán. De azért vannak nagyon hizlaló antidepik, pl a Remeron félék, Mirnzaten stb, ezek iszonyu mit tud nak  müvelni, ezt aztán soha nem venném be, még ha soha nem aludnék egy szemet sem, pedig ezt is ajánlgatta az egyik pszichiáter, de mondtam köszööm én ezt inkább nem.

Offline

Na én is iogy vagyok letettem a fél Paroxatot helyette a fél vérnyom.csökkentő helyett 1 egészet szedek és este sokszor beveszek 1 Helex 0,5-t plusz o,25 xanax, plusz altató plusz Valdoxan.Velaxint én is szedtem egyik pszichiátertől a másikig jártam mindegyik az adagomat emelgette, pedig ismert a vérnyomást emelő hatása, pár éve folyton a Velaxint nyomatták, vajh miért??!!  Azt élből elutasitottam, elmentem másik orvoshoz ill, egy teraputához akitől elsajátitottam az Autogen treninget fizettem 85 ezret érte, biztos jó, csak az ember este nem ezt szeretné magában mondogatni, hanem aludni szeretne, Pedig bizistn müködött, volt hogy a lazitásba bele is aludtam, gyógyszert is elhagytam, talán össz.vissz 0,25 xanax maradt. Aztán jött egy probléma és min den kezdődőtt előlről, most már 4 éve járok egy pszichiáterhez, de érzem megint váltani fogok. Szerinte én gyógyszerfüggővé soha az életben  nem válnék, mert annyira elutasitom  a bogyikat.

Már sokszor mondtam én is hogy teszek rá, legyek Xanax függő, mert az legalább akkor és ott hat ahol kell, lényeg hogy az adagokat ne emelgesse az ember, erre én vigyázok, most hogy nagyon xarul volta, 1 mg feletti adagot soha nem vettem be, persze elosztva.

Offline

Nyugodtan vedd be, bár mikor nekem felirták én is pihentettem egy darabig, aztán bevettem de azon kivül hogy rám nincs valami nagy hatással semmit  az ég v ilágon nem éfreztem tőle, szinte nincs mellékhatása, lehet hogy hatása sem? Ez vicc volt.

Nekem is az egyik fórumban egy pszichiáter orvos hivta fel a figyelmemet m ég 209  végén és ő mondta hogy 2010 ben már kapható lesz, igy is lett nekem januárban felirták, de csak februárban mertem szedni, most lesz 1 éve, arra figyeljetek oda, hogy az első hat hét után májfunkciót csináltassatok, mert lehet májkárositó hatása és aztán a szedés alatt érdemes félévente a vizsgálatot elvégeztetni. Nekem 1 év szedés után az egyik májenzimem egy nagyon picivel magasabb 37 helyett 41, igy ezért nem fogom abbahagyni, lehet hogy sok hasznom nincs a szedéséből, bezzeg ha elhagynám biztos rögtön érezném, bár azt is irják hogy akár egyik napról a másikra el lehet hagyni, nem ugy mint a Paroxatot, az függőséget okoz és csak nagyon kicsi adagokban lehet csökkenteni, majd leállni vele, ebben óriási tapasztalatom van, sokszor hagytam már abba, de folyam atosan szedni kell 6 hónapig ha az ember rászánja magát. Szerintem nem rossz gyógyszer.

Offline

Szia,

nagyon érzem a problémádat...néha én is azt gondolom, ez egy ördögi kör. Nálam is a vezető tünet az alvászavar. most raktam le a másik antidepimet a Velaxint fél év küzdelem után, de esténként nagyon erősen szorongok azóta, meg néha pánikolok is. A Waldoxan szerintem sem egy erős szer, kicsit elálmosít este, de szorongásra semmit sem használ nálam. A Velaxint viszont én is azért raktam le, mert egy év alatt 10 kg-ot híztam, sport mellett, szörnyű...a vérnyomásomra én is szedek gyógyszert. Az a borzasztó, hogy mikor áterhez fordultam, azért tettem, mert le akartam tenni a xanaxot....mondván nem kéne szedni...erre most vagy 6 gyógyszert szedek helyette....nagyon szép..inkább váltam volna xanax függővé, attól legalább nem híztam...

Egyébként vanank olyan antidepik, amik kifejezetten nem hízlalnak - bár elvileg a Velaxin is ilyen lett volna, ami mellett 10 kg-ot híztam - sőt, fogyni is lehet tőlük...igaz, ilyenel még nem találkoztam. Érdekes, hogy általában az orvosoknak nem kell könyörögni, hogy gyógyszert írjanak fel, az én dokimnak határozottan kell, sőt....úgy veszem észre, hogy néha már terhes számára, ha újabb szert kérek, mert a jelenlegi nem hatásos....

 

Nem tudom hol a megoldás, nekem egy rakás pénzem elment már a terápiára - 2 éve járok - szóval nem mondhatnám, hogy nem dolgozom a megoldáson, mégsem érzem az eredményt. ez mitől van? néha kezdem feladni, hogy ki lehet ebből mászni valaha.....

Offline

Szia, nem hiszem hogy a Valdoxant felezni lehetne, nincs rajta felező jel, szerintem nem szabad, különben ha engedélyezett akkor a gyógyszertájékoztaton mindig fel van tüntetve, nem emlékszem, hogy a Valdoxánén ez lenne.

Én egy éve szedem, eleinte 1-et majd az nem ért semmit akkor kettőt, majd mikor kiderül hogy az sem az igazi ,mert a szorongást nem oldotta meg, 1 Valdoxan este és fél Paroxat napppalra lett, belőle,1-2hónapja a Paroxatot elhagytam, most kb 1 hete rámtört a szorongás, már gondolkodtam hogy ujra beveszem, de ugy látrom hogy talán tul vagyok rajta Persze mindezt orvossal beszélem meg mindig.A paroxat hizlal az az én bajom vele. Persze legesleg elején amikor 2 VaLDOXANT vettem be elálmosodtam, de nem tartott sokáig, igy  lett belőle 1 a fél Paroxattal. Persze ttől nem aludnék, ugy hogy valamilyen altatót és egy 0,5-ös Xanaxot beveszek mellé, de helyesbitek, most utóbbiakat igen de a Paroxatot nem szedem , pedig  mikor szedtem  a felet jobban aludtam.

Offline

Valdoxdanról 1-2 mondat. Márciusban lesz 1 éve hogy szedem, előszőr 1, később a hatástalansága miatt kewttő, majkd örvosim juavaslatra 1 Valdodxan és fél Paroxat. A kettő kombinációjávgal elég jól aludtam, melég volt fél vérnyomc csökkentő,l fél, alató és este egy 0,5-ös xanax. Gondoltam épp ideje hogy a 99 óta / nem  egyfolytában szedett Paroxattól megváljak, kb. két hónjapig tök jó voltam csak az nesti egy Valdoxanra. Aztán jött a szorongás, na erre Valdoxan nnekem nem a megfelelőbb szer, vérnyomásom az egekig, hiába a vérnyomk.csökkentő. Konzultáltamk az orvosommal azt ajánlotta amig a  szorongás tart szedjek be többször 0,25, v.0,5 xanaxot, erre sem szeretnék rászokni, de szerinte a szorongás nagyobb baj.

Most itt állok még mindig csak a Valdoxan van, megvárom azt apár napot ami még a januárból van és ha nincs eredmény, de minőségi eredmény akkor visszaveszem a fél Paroxatot és marad este  egy Valdoxan Gondolom ezzel nem sértek titkot ha azt mondom a Paroxat hizlal és attól is irtózóm.

Szerintetek mit tegyek? Kinek jött be igazán a Valdoxan, Nagy reményeket füzt6em hozzá, de az elein 2-t is bevettem belőle és nem éreztem hogy jó lenne, akkor váltottunk ugy hogy maradjon a Valdoxan fél Paroxat mellett, de én kb 2 hónjapja elhegytam, épp  2 hete voltam az orvosomknál, deicsekedtem hogy én tök jól vagyokj, szinte ki sem léptem az ajtaján már beütött az ellenkezője. Tudom most kivételesen mi váűltotta ki, az megoldódott, de a szorongás maradt, bár az orvosom szerint az kicsit tovább tart mint a kiváltó ok.

Valdoxanról sokat olvastam, az én korosztályomban pl. nincs is tapaSZtalat vele.

Olvastam,hogy B.Eszternek sem jött  be. Alvásom pocsék, éjféltől alszom kb 1/2 4-ig utánna  már csak rövideket és xarul.Járok hetenke  2x tornára, most az itthon lévő szobakerékpárra pattantam rá mikor xarul voltam, egész jó tett, szóval a MOZGÁS fontos, de egymagában nem megoldás.

Offline

Szia ilike!

A waldoxánt kb. 8 hónapja szedem, az altatót még régebb óta. Azért kaptam a waldoxánt, hogy le tudjam tenni az altatót, de nem sikerült még. Ezekkel a szerekkel is keveset alszom, ha egyáltalán alszom. Az a baj, hogy először jól hatnának nálam, csak idővel növelni kell az adagot, erre meg nem nagyon vagyok hajlandó. Ezért ez az egész gyógyszer szedés örödgi kör nálam. Szedtem még ezek mellé egy másik antidepti is, azt most tettem le, fél év küzdelem után. Ne tudd meg, most csak max. napi 2-3 órát alszom.

Ha semmi nem veszek be, akkor abszolut nem alszom egy percet sem. A gyógynövények és homeopátiás szerek össze fellelhető készletét kipróbáltam már, hatástalanok. Mielőtt gyógyszert kezdtem volna szedni, akkor próbálkoztam ezekkel a szerekkel, elvileg kellett volna, hogy hassanak, de semmi.

Hátha nálad sikerült ez a kava......

Offline

Szia malya1 ! MIóta szeded a valdoxánt, hogy még altató is kell mellé ?Néhány hete én is szedtem még altatót, de egy-két éjjel már semmit sem használt a sanval 3xfél sem...

akkor sem aludtam semmit, értelmetlen szedni, ha nem használ. A valdoxant meg sem néztem még, mennyi ideig álmos tőle az ember ? Én sem akarok hozzászokni.

 

Külföldről megrendeltem a Kava-kava gyógynöv.kapszulát, a héten eddig aludtam, de most mi lesz, azt nem tudni...

Köszi a választ !

Offline

Sajnos tényleg kell néhány hét hogy hasson, de ez egyénenként változik. Egy a lényeg, ne analizáld magad és próbáld elterelni a gondolataidat, mert a gyógyszer csak mankó, öngagában csodára nem képes. Mellesleg ha ilyen gyorsan hatott az alvásodra a gyógyszer, akkor szerintem gyorsan fog a kedélyállapotodra is hatni...kitartás!

Offline

Tegnap kaptam Valdoxant depresszióra és alvási gondokra(egész nap csak aludnék). Még csak 2x felet vettem be belőle, egyenlőre semmilyen változást nem érzek. Szerintetek mennyi idő alatt hat? A papírjában 2 hetet írnak, de én azt túl soknak tartom. Nem akarok addig depressziós lenni, már most is nagyon nehezen viselem, attól félek újra elvágom a karom....

Offline

Szia!

Én jelenleg is szedem, kifejezetten alvási gondokra alkalmas antidepi. Szedem, mert nincs jobb, de önállóan ez a gyógyszer is hatástalan alvászavarra nálam. Emellett még szedek altatót is. Jókat olvastam erről a szerről, mert eleve parázok a függőségtől. Nálam nem volt mellékhatás, elálmosít este. A terapom szerint az altatót váltaná ki ez a gyógyszer, de nálam ez  nem műküdödik.

Offline

Tegnap kaptam Valdoxant elalvási gondra, van, hogy egész éjjel semmit nem alszom, mert képtelen vagyok elaludni, aztán ettől jönnek a többi vegetatív tünetek....1 hónapja Rivotril szedek a Frontin helyett, mert  a Frontin már nem használt 5 év szedés után...

Mik a tapasztalatok a Valdoxannal ? Egyenlőre még be venni nem merem,- nem okoz hozzászokást ? Semmit nem tudok róla !

Előre is köszönöm, ha ír nekem az, aki szedi jelenleg: milyen mellékhatása van, milyen pozitív hatással bír ?

 

Üdv. mindenkinek !smiley

Offline

e írta:

Én valmivel jobban elaludtam Valdoxannal

 De szedtem mellé Cipralexet és azzal sem lett jobb igazán Patoxátot 12 évig szedtem pánikra, de azzzal is volt sok problémáém

 Ma  már hülyülés htárán vagyok

Sirok düh rohamai vannk persze nem mindegy hogy, alig jut még élelemre is.54 évesen semmi reménnyel Kilátástalan vagyok ez nem normális Vagy tényleg ilyen öreg vagyok?SSRI tól izzadok Xanax Sr sem haott alvásra Rivotril sem jó már, igy sme alszom 4 -5 óránál többet és még ez mellett álmos vagyok egész nap   Szörgyű érzések gyötörnek

VAldoxan 5 hét után sem hatott jól és Cipralex  sem

Kaptam KVENAXOt azt be sem mertem már venni  van aki szedte

köszönöm

Szia!

Látom, gondjaid vannak az alvással..nem próbálták Nálad még a Mirzatent?

e
Offline

Én valmivel jobban elaludtam Valdoxannal

 De szedtem mellé Cipralexet és azzal sem lett jobb igazán Patoxátot 12 évig szedtem pánikra, de azzzal is volt sok problémáém

 Ma  már hülyülés htárán vagyok

Sirok düh rohamai vannk persze nem mindegy hogy, alig jut még élelemre is.54 évesen semmi reménnyel Kilátástalan vagyok ez nem normális Vagy tényleg ilyen öreg vagyok?SSRI tól izzadok Xanax Sr sem haott alvásra Rivotril sem jó már, igy sme alszom 4 -5 óránál többet és még ez mellett álmos vagyok egész nap   Szörgyű érzések gyötörnek

VAldoxan 5 hét után sem hatott jól és Cipralex  sem

Kaptam KVENAXOt azt be sem mertem már venni  van aki szedte

köszönöm

e
Offline

Én valmivel jobban elaludtam Valdoxannal

 De szedtem mellé Cipralexet és azzal sem lett jobb igazán Patoxátot 12 évig szedtem pánikra, de azzzal is volt sok problémáém

 Ma  már hülyülés htárán vagyok

Sirok düh rohamai vannk persze nem mindegy hogy, alig jut még élelemre is.54 évesen semmi reménnyel Kilátástalan vagyok ez nem normális Vagy tényleg ilyen öreg vagyok?SSRI tól izzadok Xanax Sr sem haott alvásra Rivotril sem jó már, igy sme alszom 4 -5 óránál többet és még ez mellett álmos vagyok egész nap   Szörgyű érzések gyötörnek

VAldoxan 5 hét után sem hatott jól és Cipralex  sem

Kaptam KVENAXOt azt be sem mertem már venni  van aki szedte

köszönöm

Offline

Szedtem, 2x25 mg (2 db) tablettát elalvás előtt. Segít (némileg) a reggeli felébredésben, frissebben és korábban ébredtem, az elalvásban ugyanakkor nekem nem volt hatásos.

Antidepresszáns hatást nem érzékeltem, de Cymbalta és Lamolep mellett szedem.

Offline

Nagy segítség, ha a környezet támogatja a gyógyulást az elfogadással - ez lenne a normális. Sokan küzdenek az emberi prüdéria és az álszentség miatt. Egyébként ezért is vállaltam fel a család azon tagjai előtt a betegségem, akik a pszichiátriai betegségeket gyengeségnek nézik csak... hogy kapjanak magukhoz és gondolkodjanak el. Erős vagyok és sokaknak segítek, időnként nekem is lehetnek "gyenge perióusaim"....

Offline

Nálam ez úgy működik, hogy a férjem, és a kollégáim tudják..és a barátnőm, a húgom is :)

Nekem nem voltak ilyen gondjaim..mindenki természetesen fogadta :)

Offline

Bosie, és akkor hogyan szoktál aludni? Egyébként nálam ez volt a vezető tünet amikor orvosi segítséget kértem. Már sehogyan semmivel nem tudtam aludni, csak Xanax-al, ha jól felemeltem az adagot, ennek pedig nem láttam a következményeit. Antidepdi sem hat, egyik sem? Általában ilyenkor több gyógyszer együttes hatása hozza meg az eredményt. Néha sokat kell kísérletezni, mert az orvos sem mindig azonnal találja el, hogy adott szervezetnek mi a megfelelő szer....

Offline

Szia Csillagocska!

Nem sok ember tudja a környezetemben, hogy gyógyszert szedek. Akik szeretnek, azok elfogadták, volt persze olyan is a családban, aki nem tudja miért "mérgezem" magam, hiszen fölösleges.... persze ez a családtagom kevésbé tudja miken megyek keresztül nap mint nap. Akadt olyan barátnak gondolt ember is, akinek elmondtam, hogy gyógyszert szedek és totál elképedt.... hogy nem gondolta volna... vegyesek tehát az élményeim, de akivel érzelmi kapcsolatban vagyok, kötelessége tudni, hogy min dolgozom, mi a kersztem jelenleg...

És Nálad ez hogy van?

Offline

Szia, Malya!

 

Neked volt olyan tapasztalatod, hogy a gyógyszerszedés miatt bolondnak néztek? Szerintem aki ezt teszi, az nincs tisztában azzal, hogy ez is egy "betegség"..

Offline

Én is szedtem mindenféle gyógyszert korábban, mire ez valamelyest hatott. Az a baj, hogy elkezdek szedni valamilyen gyógyszert, rövid ideig mind használ, utána nem. A Waldoxant nem régóta szedem, kíváncsi vagyok milyen hatása lesz a későbbiekben. A másik pedig az, hogy szerencsés gyógyszer választás esetén is van, hogy teljesen hatástalan minden szer. Rám a Xanax úgy hat, hogy letompít, de nagyon, az agyam pedig ugyanúgy pörög tőle....

Bosie (nem ellenőrzött)

a Valdoxantól egyáltalán nem tudtam aludni, semmilyen adagolásnál se.
most már csak a Xanax maradt, de abból is egyre többet kell bevennem, h hasson.
reménytelennek látom a jövőt. (sanvalt meg egy-két altatót kipróbáltam, hatás nélkül)
a nem-alvás a legteljesebb életképtelenség.

Offline

Ezzel én is így vagyok... a Xanax, meg nálam a Sanval jó lenne ha felejtős lenne, de a többi az egyenlőre van, mert ha nincsenek, én nem vagyok....

Időrabló (nem ellenőrzött)

Én nem próbáltam meg abbahagyni, de nem is tervezem, illetve a Xanaxot meg a Stilnoxot mellőzöm ha lehet, de az antidepiket nem szeretném letenni. Tudom hogy kezdtem, és tudom hol tartok most.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges