Itt lehet leírni, mi a tapasztalatotok a Rivotril nyugtatóval.

Először kéne a hivatalos leírás az indikációkról, adagolásról, hatásmechanizmusról, mellékhatásokról, a gyógyszeregyütthatásokról, stb (ami a hivatalos tájékoztatóban van)

 

 

2. Aztán kéne a saját tapasztalat:

2.1 Mire írták fel? 

2.2 Mi a tapasztalatod, milyen hatása van rád?

2.3 Mi a tapasztalatod, milyen mellékhatásai vannak? Mikor, milyen adagnál, melyik a legrosszabb és melyik elviselhető.

2.4 Írd be ide, amit még gondolsz

Offline

Eledig jó az Rivotril. Nincs gond.

Offline

Tudom. Dohányozni sem azért dohányzom, mert nem tom, h árt. Vannak, akik ezeket a dolgokat lassú öngyilkosságnak nevezik... na igen

Offline

June07 - Köszönöm a választ!

 

Kleó - Részvétem! Nem mondom, hogy nem szoktam inni, de aki eleve gyógyszert szed (akármilyet) annak ebből nem szabadna rendszert csinálnia.

Offline

Nem akarok ijesztgetni senkit, de egy barátnőm úgy hozzászokott (igaz, piált is mellé), h a múlt héten 41 évesen infarktusban meghalt... (Épp, mint az egyetlen jó pszim, a volt osztálytársam, mb. főo. volt a Sárgában, 41 évesen infarktus. Mondjuk ő gyógyszerezni épp nem gyógyszerezett.)

Offline

Nekem a Rivotril az egyik leghatásosabb gyógyszerem szorongásoldóként. 3 X 2 mg-ot szedek. Mivel öngyilkossági kísérlettel kerültem be a Toxikológiára, rögtön ezt a mennyiséget írták fel. Azóta sem - 14 éve - sem sikerült lejjebb venni. Ezzel együtt szerintem ennél sokkal durvább gyógyszerek vannak....

Offline

Sziasztok!

Nekem azt mondta az orvosom, hogy idővel hozzá lehet szokni ehhez a gyógyszerhez és egyáltalán nem lesz hatásos. Az adag emelésével sem.

Ti mióta szeditek ezt? Van köztetek olyan aki hozzászokott?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Offline

Sziasztok esmég!

Rivó+vodka TILOS!!!!

Ja, ki lehet másolni a betegtájékoztatóját, most nincs türelmem.

Ha túlzásba viszed (veszed) tájékozódási zavarod lesz.

Erősen csökkenti a libidót. Tényleg.

Nekem mint szorongásoldó nem vált be, de ez egyéni, h kinek mi hat megfelelően.

NEM altató! Persze ha csökken a szorongásod, könnyebben elalszol...

Érdekes, ua. hatóanyag, a Frontin nem jött be, csak a Xanax.

FOR EVER XANI!!!!

Offline

-

Offline

Zoli, szerintem a Rivo rossz programot iktat ki nálad. Velem is ez van/volt sokszor, a túlagyalás. Könnyebben megy az élet agyalás nélkül. Nekem az volt a "csúcs", mikor a 0,5-ös negyedéig mentem le, de kellett ez a szelet a szervezetemnek. Most én is nagyobb dózisban szedem, de ha már megkínálták vele a szervezetünket, sajna lehet, túlságosan tetszik neki. De kitartást!

Offline

Zoli, én ugyan rivót soha nem altatónak szedtem, de a kibírhatatlan inszomniát egy bizonyos mértékben csökkentette, egy Valdoxan nevű szer, és még hozzá 1/3 szem Trittico. Előbbi kicsit hosszabb távon rendezi az alvást, utóbbinak konkrét, gyors álmosító hatása van. Azt nem állítom, hogy nagyon hatékony és megbízható ez a kombó (bár a Trittico altatónak is felfogható), de az a több napon át tartó, dilis gondolatokhoz, időzavarhoz, fizikai takonyállapothoz vezető kialvatlanság ritkább.

Azt is hozzá kell tennem, hogy nekem a rovó meg a frontin is inkább hatott "indítónak", mint altatónak. Csak olyan összefüggés volt, hogy ha a napom nyugisabb volt az előbb említett bogyóktól, volt esély a nyugisabb éjszakára is.

A Valdoxan nekem előbb volt, a Trittico később jött be a képbe, és csak úgy mellékesen jöttem rá, hogy ez egy altató.

Offline

Nekem sosem segített az alvásban. Nagyon komoly insomniával küzdöttem, és akkor múlt el, mikor elkezdtem nagy dózisban omega-3 zsírsavat szedni. Árban messze a gyógyszer fölött van, de már ezt sem kell szednem (valószínűleg feltöltekezett vele a szervezetem), és azóta is jól alszom Smile

Persze ha abból fakad az alvásképtelenség, hogy jár az agyad... azon nem hiszem hogy segít. De ha csak azért jár az agyad mert nem tudsz aludni... szóval ha pont fordítva van, és igazából nem tudod az okát a nemalvásnak, kipróbálhatod. Hátha használ... Nem azonnal hat, kúraszerűen kell szedni, de nekem 2-3 hét múlva meghozta az eredményt.

Offline

A következő lenne a kérdésem a Rivotrillal kapcsolatban.

Hogyan lehetne úgy kilőni, hogy ma már elsősorban mint altatót kapom?
(És állítólag az altatók még addiktívabbak.)

Szóval elég hektikus meg össze-vissza az alvásom. (Rivó nélkül ha próbálom néha?---->Alszok egy-két órát, mikor jólesik, majd fél éjszakát átvirrasztom, majd nagy nehezen elalszom és másnap mosott szar vagyok.)

Szóval a szorongás nem feltétlen ott helyben jön elő egy adott szituban.

Hanem esti agyalás formájában jön elő legtöbbször. (Végigpörgetem magamban X alkalommal Y eseménysort, hogy mi volt meg mi várható ebben majd)

Na, ettől nem tudok elaludni és ebben segít a Rivó.

Vannak 2-3 napok mikor próbálom letenni, de nem nagy sikerrel. (szóval előjön az, amire felírják)

Adagolás?
Most pl. 0-0-1 x 2 mg van felírva. Viszont ez így meg napközben néha erős elvonási tünetekkel jár. (Van amikor ezért van 1/2-0-1 x 2 mg felírva.) Plusz ha reggel (!) nem szedek be semennyit, néha még jobban előjön a bágyadtság, kábaság stb. tőle.
(Szóval a felírás változó. Néha felírnak reggelre egy felet, hogy ne legyen elvonási tünet,néha meg nem. Az esti a fix pont.)

Hogy lehetne róla mint altatóról leszokni? 

(Gondolom, lehet sehogy. Mert altatót még úgyse akarok.) 

Offline

Lehet,h.engem a rivó tesz agresszívá,nem tudom. Tény,h.mindig is bennem volt egy mérhetele harag( nem tudom miért) de mindig tudtam uralni. Ha agresszív vagyok, bekapok pár mg rivót, ami kiüt de később még agresszívabb leszek.

Offline

igen

Offline

Avana írta:

Hosszabb távon sajnos a benzodiazepinek(a Rivo és a Xanax is az) szedése memóriazavart okoz, bár az kérdéses számomra, mekkora dózistól.

Orvos kérdése, Rivotrilt ajánl-e vagy Xanaxot(Frontint).

 

 

Nekem egy doki azt mondta, hogy a Frontin puffogóssá, ingerültté tesz, ezért jobb a Rivo.

A memóriazavar garantált, szerintem kis mennyiségtől is. Szeretnék inni egy teát, kimegyek a konyhába, és meglepve tapasztalom, hogy már ott gőzölög! Eszembe jut, hogy valami fontosat be kéne írni a naptáramba, és azt látom, hogy már be van írva. Leteszem a telefont, és 5 perc múlva nem tudom, hogy valóban megbeszéltem valamit valakivel, vagy csak gondoltam, hogy meg kéne... Nem tudok olvasni, mert képtelen vagyok megjegyezni, hogy ki kicsoda a történetben. Nem jutnak eszembe az ismert nevek. Cetlik, jegyzetfüzet, emlékeztetők, csak azt nem tudom, hogy mire kéne emlékeznem. Smile))))

Ezt mindenki tudja, tapasztalja, csak az orvosok nem. Smile

Offline

Te szedtél már Rivotrilt?

Offline

Az elvonási tüneteket át kell tudni vészelni. Annak nincs értelme, hogy valaki azért szedjen élete végéig valamit, mert nem bírja ki az elvonást...

Offline

Saját tapasztalatom szerint a gyógyszert nem véletlenül írta fel az orvos senkinek sem. Mivel  a pánik és egyéb szorongásos betegségek komoly tüneteket produkálnak, ezért feltétlenül szükséges az,hogy ezek a tünetek ne keserítsék meg a napokat, esetleg az éjszakákat. Aki tudja,hogy milyen egy pánikroham, annak erről nem kell mesélnem., főleg,ha valaki még egy kicsit hipochonder is..(én minden betegség tünetét produkáltam)..Noha járok/tam pszichológus-hoz tudom,hogy a legfontosabb az alapbetegség gyógyítása....blablabla....esténként jól aludtam tőle, nem voltam másnap fáradt, esetenként a stressz miatt napközben egy negyedet is szedtem, de ez hál istennek nem volt gyakori. A hátránya, hogy a libidót a 0-val teszi egyenlővé Tongue, ehhez nem kell különösebb kommentár. Smile

Még ha már jól is érzed magad és erőd is van elhagyni a gyószert, ne tedd. Egy antibiotikum kezelés során gondoltam erre, pár napig nem szedtem, 4 nap !!! után jelentkeztek az elvonásos tünetek, holott én csak este szedtem 0,25 mg-ot. Izomfájdalom, szívdobogás érzet, zsibbadás, fejfájás és mellkasi nyomás, persze alvás semmi. Szóval ez egy ördögi kör.  Most már csak negyedet is de kell szedni, nincs mese!

Offline

Hosszabb távon sajnos a benzodiazepinek(a Rivo és a Xanax is az) szedése memóriazavart okoz, bár az kérdéses számomra, mekkora dózistól.

Orvos kérdése, Rivotrilt ajánl-e vagy Xanaxot(Frontint).

A kórházban például Xanaxot kaptam, mert az modernebb(ez volt az egyik indok), most novemberben pedig direkt Rivotrilt írt fel az orvos(magánorvos) - Xanax helyett - , mondván, hogy a Rivo finomabban hat, nem illan el olyan gyorsan a hatása, mint a Xanaxnak. (Mondjuk Xanaxból van SR forma is, de ezt valamiéért figyelmen kívül hagytuk.) Ezt  két esetet alapul véve számomra nem tiszta, hogy jobb lehet-e az egyik a másiknál vagy sem, kértékonyabb-e vagy sem, addiktívabb-e. 

Részben saját döntés is, hogy nem állandóan szedem ezeket, mert így van remény arra, hogy amikor tényleg nagyon kell, akkor hasson.

Offline

Bocsánat, senkit sem állt szándékomban megbántani, aki szedi a Rivotrilt.

Avana, én is szedem a Frontint 5 éve, úgyhogy sejtheted, fel sem merült bennem afféle gondolat, hogy bárki kínozza magát gyógyszer-nemszedéssel, amikor akutan szorong.
Amit felhoztam, annak pedig semmi köze nem volt azokhoz az emberekhez sem, akik visszaélnek a Rivotrillal, vagy még alkohollal is kombinálják, "nyakló nélkül".
Szuper, hogy van, aki rövid távra kapja és/vagy könnyen le tudja tenni. 
Félre lehet direkt magyarázni, de pusztán azt a meglátásomat írtam le, hogy ez jóval veszélyesebb "gyógyszer", mint aminek az egyszeri beteg hiszi, aki bemegy egy pszichiáterhez segítségért. A tájékozódás fontosságát hoztam fel. Ez nem játék, és vannak pszichiáterek, akik felelőtlenül írják fel a benzodiazepinek közül pont ezt (a Frontint-Xanax is olcsó, kevésbé addiktív és nem tudatmódosító-adott esetben)
Köztudott, hogy nagyon sokan iszonyúan kínlódnak tőle, és képtelenek letenni (nem jellemgyengeségből fakadóan)
Bizonyára ez is egyénenként másképp hat, viszont súlyosabb hatásokkal kell számolni hosszú távon. 

Mark77, mindig úgy szólalsz fel, mintha valami szakértő lennél gyógyszer-ügyben, miközben bárki lehet tájékozott vagy tapasztalhatott dolgokat, ami ugyanúgy lehet igaz.
Az én értelmezésemben amúgy drognak számít a cigaretta, a kávé egyaránt; hétköznapi értelmeben vett drognak hiszem viszont részemről valóban a Rivotrilt, így is, hogy magam nem szedtem sosem. 

Offline

Sok minden ártalmas ha nem élünk, hanem visszaélünk vele.

Nekem- mikor nagyon szorongtam - használt, aztán kb 2 hét után letehettem. Senkinek se érdemes magát kínoznia és kibírni gyógyszer nélkül, mikor akutan szorong, csak azért, mert sokan nyakló nélkül döntik be a gyógyszert(sokszor itallal kombinálva) egyre emelkedő dózisban mindenféle apró feszültségre.

Offline

Nem drog, hanem gyógyszer. Sok embernek használ. Biztosn van jobb, kevesebb mellékhatással bíró készítmény. De azok drágák.
A Rivotril (a pszichiátriai gyógyszerek között)olcsónak számít, nem cseszegeti az orvosokat az OEP.

Offline

Én is élek e szerrel néha. Még a körzeti Ideggondozóban kaptam,mert nem tudok autóban utazni...és akkor még visszafogottan fejeztem ki magam. Tömött járműveket sem szeretem,ha megoldható elkeülöm.Igazából az autózáshoz jó volt,de mivel ritkán utaztam,hát ritkán használtam. Később beszedegettem ha szar napom volt,vagy ha nem tudtam aludni.Nekem a 0,5-ös adagot írták fel,de ha utazni kellet egy órával az indulás előtt bevettem 1 mg-ot is,vagy 1,5-öt.

A hatása érdekes..Változó.Néha olyan nagyon jókedvű leszek tőle,máskor meg úgy lenyom,hogy beszélni sincs erőm.Alapjában véve pozitívan értékelném,mert sok nehéz helyzeten átsegített már.

Mostanában viszont,nagyon nem jó hatással van rám. Ha két napig szedem mert rossz passzban vagyok akkor inkább felerősíti a negatív érzéseimet,dührohamaim lesznek,amiket nem tudok visszafogni,max csak annyira,hogy elvonulok,hogy minnél kevesebben lássák.

Offline

senki se szedje be ezt a szert, aki csak teheti, hacsak nem mondjuk tényleges epilepsziája van, amire nincs más (de talán arra is van más). ez a legundorítóbb, legiszonytatóbb drog, amit a pszichiáterek cukorkaként írnak fel minden kis mentális zűrre - én nem szedtem, de amit látok és tudok róla, minimum ezt mondatja velem, és muszáj volt ide beírnom, hátha van, aki hezitál még...olvassatok lejjebb, tájékozódjatok róla mindenképp, időben

Offline

Nehezen álltam neki, de amikor bevettem az első 0,5-ös felét, iszonyú jó érzés volt, hacsak pár órára is megszabadulni az állandó szorongástól. Azóta már kb. 2 mg-t szedek de nem állandóan. Szerencsére (kopp-kopp-kopp) úgy tűnik simán el tudom hagyni. Remélem ez így is marad.

Offline

Közösségi Kapcsolattartás és a Benzodiazepin megvonás:

A Függőség tényei és a Támogatás szükségessége

http://nyugtato.gportal.hu/portal/nyugtato/upload/747392_1387005891_04947.ppt

Offline

Az altaókról is folytathatnám. De majd később.

Offline

 

Megnéztem abban zolpidem van amit szedtél a Stilnoxba,de az nem benzodiazepamok-közé tartozik.Attól még persze lehet nagyon rossz hatású.

Offline

Hm, napnyugaton...A Stlinox egyik legkedveltebb alatószer, ami szerintem felér egy darab...nem tudom milyen droggal, mert csak a fűtől vigyorogtam.

Offline

Nem az égből pottyant dolog hogy a Rivotrilból egyre több kell-még terápiás dózisban is.

Amellett azért mert igyekszem a betegtársakat felvilágositani (kiürülési idő stb.) az még nem felhivás keringőre.Mindenki azt szed amit jónak lát.Szerintem sosem irtam olyat hogy az altatószerekhez nem lehet hozzászokás-azok is benzodiazepinek a legtöbbje.Azzal teljesen egyetértek hogy ami egy illetőnek jó nem biztos hogy a másiknak is megfelel.

Arról sem tehetek hogy valakinek az orvosa nem követi a kutatási eredményeket.

Napnyugaton-és jobb helyeken itthon sem-irnak fel altatónak Seduxent,Rivotrilt,Xanaxot.

Offline

:DDD

Nem vagy túl cinikus-s???

Offline

Sajnálom, akkor mégis okos orvosod volt.

Offline

Az antipszichótól pszichó lettem, de leállíttattam. 

Másként hat, de a személyiséget elferdíti...

Offline

Belőlem érzelmes csajt csinált, de ezért mondtam, hogy más ezek a szarok mindenkire mindig máshogy hatnak.Az antipszichóktól pedig nem csak hallucináltattak, hanem a legyőzhetetlenség érzését is keltették. Az igaz, hogy a rivó szexuálisan taccsra tesz.

Offline

Agresszívvá tesz, csökkenti a libidót, és egyre több kell belőle – szóval kvázi kábszer...

A személyiséget megváltoztatja, még egy bárányból is tigris lesz.

messzecsussz (nem ellenőrzött)

.

Offline

Minden gyógyszer másképpen hat, és más pillanatban. Amikor először felírták nekem a rivotrilt csak halálosztónak neveztem, mert olyan depressziós lettem tőle. Miután azonban hülye antipszichotikumokkal teljesen pszichózisba kergettek, viszont nem tudok aludni visszatértem a rivóhoz, amitől sírok mint az állat, de legalább vannak érzéseim. Az altatókat sem ajánlgatnám, mert azoknak is ugyanúgy pszichózist kiváltó hatása lehet, és ugyanúgy nagy a hozzászokás kockázata. Most egy természetes alapú hormonnal próbálkozom a rivó mellett esténként. És hihetetlen, hogy az alváshormon jó az alvásra is.

Offline

Én is ezért írtam... hátha segít.

Offline

Kleó írta:

Dormicumot rövid ideig én is szedtem, tényleg így hat, nem csak kamu.

Örülök hogy volt ráció a bejegyzéseimben-és talán valakinek segitségére lehettem eligazodni a rengetegben.

Offline

Dormicumot rövid ideig én is szedtem, tényleg így hat, nem csak kamu.

Offline

Megjegyzem a Xanax is nagypotenciálú benzodiazepin,de nem okoz olyan hamar függőséget mint a Rivotril-ennek a biokémiai magyarázatát leirtam az előző posztban.

A benzodiazepinek csoportositása:

Kispotenciálú szerek:Seduxen(diazepam),Elenium/Librum (chlordiazepoxid),Lendormin(brotizolam),Dormicum(medazolam) /ez utóbbi kettő nappali szorongásoldásra hipnotikus-altató hatása miatt alkalmatlan/

Nagypotenciálú szerek:Xanax(alprazolam),Rivotril(klonezapam),Rohypnol(flunizatrepam)

Kiürülési idő leggyorsabbtól a legtöbb ideig (átlagban):

Dormicum   4 óra     (Ebből következik hogy rendkivül gyorsan elaltat)

Lendormin  6 óra     (Ebből következik hogy alvásmélységet javitja)

Xanax         12 óra

Elenium     15 óra

Rivotril       18 óra

Rohypnol   26 óra

Seduxen    72 óra

A Rivotril tehát-kiürülési idejét tekintve is-meg biokémialag is-NEM altatószer.

Megjegyzés:Altatószerként való használatnál a Rivotril komoly légzésdepresszáló !!!(lassitó) hatását is figyelembe kell venni-ami mondanom se kell igen veszélyes lehet-ezzel mindenki számoljon.A Rivotrilnál ez a hatás külön kiemelt a betegtájékoztatóban is.

SEMMILYEN nappali BZD nem való már csak ezért sem alvásra.

Offline

Ja jól mondod Kleó.Velem is az volt-amig szerencsére rövid ideig szedtem ezt a borzalmat-hogy már 1,5 mg-nál tartottunk ahogy irtam is-és még Én ismindig ideges voltam,és olyan üveges volt a szemem hogy napszemüvegbe kellett járnom-télen.... tapasztaltam szedése során hangulatzavarokat,szexuális teljesitményromlást-hamar abba is hagytam Önként.Kész orosz rulett hosszú távon szedni-főleg nagy dözisba.Amit Te is irtál-6 db 0,5-ös az már 3mg-rengeteg-ilyen piszkosan kivánja aztán a szervezet....

Valahogy a többi benzodiazepinnel nincs ez hogy már terápiás dózisba is ennyire emelgetni kell.Szentbiztos hogy nagyon hamar függőséget okoz-szerintem sokkal hamarabb mint más BZD-k.De ez nem is csoda-mert ennek van tudományos alapja is:Ugyanis a klonezapam hat a legtöbb agyi receptorra az összes nyugtató közül-pl a Seduxen vagy a Xanax az 5HT-1,5HT-2 receptorokat nem blokkolja-ezért élettani alapja is van annak miért csinál rendkivül hamar függőséget.Minél több receptorra hat egy szer-annál nagyobb a függőség potenciálja.

Az mondjuk érdekes hogy a Xanax jobban bevált neked mint a Frontin-mert azt te is irtad hogy a Frontin a Xanax generikumja.

Persze minden BZD-hez hozzászokást okozhat ,de bizonyitott hogy a Rivohoz a legkönnyebb.

Offline

Nemrégiben a tv-ben is volt egy hír, hogy egy pedót betettek két rivó-vodkással közös cellába, meg is ölték...

Velem is csodát tett ez a kombó, mitnemondjak...

Szorongásra kaptam, de cart sem ért, 6-8 db. 0,5-ösnél ciginyi időbe telt, mire eligazodtam egy ismerős helyen. És amikor évekig nem ittam, de rivóztam, olyan gyilkos ösztönök jöttek rám, mint soha. Aztán egy ideig nem gyártották, mert leégett a gyár, és simán átálltam a frontinra, de az se sokat ért, pedig azonos hatóanyag, mégis a xani vált be. (Mondjuk túl sok sok piával az is tud csudákat tenni, de nem annyira.)

Ami viszont egyértelmű mellékhatása volt, az a libidócsökkenés (sőt, elmúlás), és bizony pasin is tapasztalom, hogy túlzásba piával bizony azt eredményezi, h csak a vágy marad.

Életemben egy szemetebb feszkóoldót ismertem, az Andaxint.

És tényleg nem altató, de sokan használják annak.

Azért bizony ismeretes az etil-tranquilláns függés. Úgyh piával (meg fűvel pl.) drog.

Offline

David írta:

egyébként ez így van. én is mondom anyámnak, amikor már 3 hete nem tud aludni 2 óránál többet, hogy cesessze meg, hát vegyen már be egy altatót, és csak egyszer kéne visszabillenteni a bioritmust a helyére, és lehet hogy sikerülne, és utána tudna aludni. Így meg kómásan és idegesen elvan egész nap.

Úgyhogy bizony,. nevezhetjük akárminek a dolgokat, de sok esetben nagy segítség. 

 

David! A Rivotril nem altató.Altató hatású BZD pl a Lendormin.Tudom sok betegnek felirják-de nappali szorongásoldók nem ideálisak alvásra-tudom mert sokak beszámoltak róla...A forditottja is igaz-kifejezetten hipnotikus hatású szerek nem alkalmasak nappali szorongásoldásra.Egyszer dumáltam erről egy pszichiáterrel mondta igazam van-ő nem is szokott alvásra Xanax,Rivotrilt irni-de sokan kapják-hogy "jó az arra is".

Ugyanolyan fából vaskarika alvásra szedni mint amikor régen még nem voltak BZD-k,csak barbiturátok.Úgy adagolták őket hogy ne okozzanak alvást-de a szorongást oldják.Általába az a játék vége amit te is irsz,hogy valami "félalvás" szerű állapot beáll-de nem ébredsz utána kipihenten.Tehát vagy szedjen valaki normális altatóra való BZD-t vagy más tipusu altatót ha nagyon nem tud aludni-de szerintem erre a nappali szorongásoldók alkalmatlanok-vagy persze lehet dózist emelni-de nem célszerű-mert akkor nappal is kevés lesz.....

Nekem egyébként a Seduxen vált be az összes BZD közül.Igaz keveset is szedtem nagyon,napi negyedet.Rivotrillal rengeteg bajom volt azt el is hagytam-másnál működik.Megjegyzem:A negyed Seduxent se alvásra szedtem.Rivotrilnál már napi 1,5 mg-nál tartottunk az orvossal-igy inkább önként kiszálltam a játékból és elhagytam-mégis szarul voltam tőle.

(1 Seduxen 5mg-os-negyed az 1,5mg ugye.Az ne tévesszen meg senkit hogy a Rivotril is annyi volt,mert a Seduxen maximális adagja 10 mg lehet-annak a tizedét szedtem,Rivonál meg már a közepes adagnál tartottunk...Amellett a Seduxen sokkal több időt van a szervezetben 80 órát is akár-a Rivo meg max 12-t.Tehát itt nem dekára kell mérni-hogy ez is annyi volt-meg amaz is)

David (nem ellenőrzött)

igen, vagy azt is, hogy az "alapszerek" tök hatástalanok, és kényszerűségből valaki mndig visszajut a Rivitrilhez

Offline

Már csak egy negyedet szedek reggel, de korábban a Rivotril elég jól kivont engem érzelmileg a forgalomból. Nem hatott meg különösebben semmi (igaz, így a nehezebb időszakokat is jobban átvészeltem), teljesen átformálta a személyiségemet. Azt vettem észre, hogy az esti adag változtatja meg legjobban a személyiségemet, mióta nem szedem este (fél volt a legkisebb), azóta jobb a kedvem is. Ez a gyógyszer valahogy előhozta belőlem a manipulatívabb viselkedést (borderline). Nálam sajnos ez így működött, amíg nem szedtem a mostani antidepimet, a Rivotrilnak azt köszönhetem, hogy megmaradt a lendületem akkor, mikor nélküle vánszorogni sem nagyon lett volna erőm.(nagyon jótékony ez az éjjeli nagyon mély altatás..) Most viszont ezerszer jobb nélküle. A Rivotril nagydózisú fogyasztása szerintem azt is jelezhetii, hogy az alapszer(ek) nem megfelelő(ek).

Offline
De legalább nem szokik rá utána 6x ilyen ideges lenne
David (nem ellenőrzött)

egyébként ez így van. én is mondom anyámnak, amikor már 3 hete nem tud aludni 2 óránál többet, hogy cesessze meg, hát vegyen már be egy altatót, és csak egyszer kéne visszabillenteni a bioritmust a helyére, és lehet hogy sikerülne, és utána tudna aludni. Így meg kómásan és idegesen elvan egész nap.

Úgyhogy bizony,. nevezhetjük akárminek a dolgokat, de sok esetben nagy segítség. 

Offline

hát most nekem is kéne egy fél frontin legalább

Online

Tudjátok mit gondolok? Ma nagyon feszült voltam, és már vagy 3 hónapja 1 szem Rivotrilt sem vettem be, és most úgy éreztem kell, szóval bevettem egy fél szemet... és lehet hogy drog, meg káros, meg méreg meg ki tudja mi, de legalább hatásos. És jobban lettem tőle. Smile És örülök hogy bevettem, mert már nagyon kivoltam. Valószínűleg nem fogom sűrűn szedni, de most kellett.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges