Itt lehet leírni, mi a tapasztalatotok a Rivotril nyugtatóval.

Először kéne a hivatalos leírás az indikációkról, adagolásról, hatásmechanizmusról, mellékhatásokról, a gyógyszeregyütthatásokról, stb (ami a hivatalos tájékoztatóban van)

 

 

2. Aztán kéne a saját tapasztalat:

2.1 Mire írták fel? 

2.2 Mi a tapasztalatod, milyen hatása van rád?

2.3 Mi a tapasztalatod, milyen mellékhatásai vannak? Mikor, milyen adagnál, melyik a legrosszabb és melyik elviselhető.

2.4 Írd be ide, amit még gondolsz

Avana
Offline

Hosszabb távon sajnos a benzodiazepinek(a Rivo és a Xanax is az) szedése memóriazavart okoz, bár az kérdéses számomra, mekkora dózistól.

Orvos kérdése, Rivotrilt ajánl-e vagy Xanaxot(Frontint).

A kórházban például Xanaxot kaptam, mert az modernebb(ez volt az egyik indok), most novemberben pedig direkt Rivotrilt írt fel az orvos(magánorvos) - Xanax helyett - , mondván, hogy a Rivo finomabban hat, nem illan el olyan gyorsan a hatása, mint a Xanaxnak. (Mondjuk Xanaxból van SR forma is, de ezt valamiéért figyelmen kívül hagytuk.) Ezt  két esetet alapul véve számomra nem tiszta, hogy jobb lehet-e az egyik a másiknál vagy sem, kértékonyabb-e vagy sem, addiktívabb-e. 

Részben saját döntés is, hogy nem állandóan szedem ezeket, mert így van remény arra, hogy amikor tényleg nagyon kell, akkor hasson.

erdőjáró
Offline

Bocsánat, senkit sem állt szándékomban megbántani, aki szedi a Rivotrilt.

Avana, én is szedem a Frontint 5 éve, úgyhogy sejtheted, fel sem merült bennem afféle gondolat, hogy bárki kínozza magát gyógyszer-nemszedéssel, amikor akutan szorong.
Amit felhoztam, annak pedig semmi köze nem volt azokhoz az emberekhez sem, akik visszaélnek a Rivotrillal, vagy még alkohollal is kombinálják, "nyakló nélkül".
Szuper, hogy van, aki rövid távra kapja és/vagy könnyen le tudja tenni. 
Félre lehet direkt magyarázni, de pusztán azt a meglátásomat írtam le, hogy ez jóval veszélyesebb "gyógyszer", mint aminek az egyszeri beteg hiszi, aki bemegy egy pszichiáterhez segítségért. A tájékozódás fontosságát hoztam fel. Ez nem játék, és vannak pszichiáterek, akik felelőtlenül írják fel a benzodiazepinek közül pont ezt (a Frontint-Xanax is olcsó, kevésbé addiktív és nem tudatmódosító-adott esetben)
Köztudott, hogy nagyon sokan iszonyúan kínlódnak tőle, és képtelenek letenni (nem jellemgyengeségből fakadóan)
Bizonyára ez is egyénenként másképp hat, viszont súlyosabb hatásokkal kell számolni hosszú távon. 

Mark77, mindig úgy szólalsz fel, mintha valami szakértő lennél gyógyszer-ügyben, miközben bárki lehet tájékozott vagy tapasztalhatott dolgokat, ami ugyanúgy lehet igaz.
Az én értelmezésemben amúgy drognak számít a cigaretta, a kávé egyaránt; hétköznapi értelmeben vett drognak hiszem viszont részemről valóban a Rivotrilt, így is, hogy magam nem szedtem sosem. 

Avana
Offline

Sok minden ártalmas ha nem élünk, hanem visszaélünk vele.

Nekem- mikor nagyon szorongtam - használt, aztán kb 2 hét után letehettem. Senkinek se érdemes magát kínoznia és kibírni gyógyszer nélkül, mikor akutan szorong, csak azért, mert sokan nyakló nélkül döntik be a gyógyszert(sokszor itallal kombinálva) egyre emelkedő dózisban mindenféle apró feszültségre.

mark77
Offline

Nem drog, hanem gyógyszer. Sok embernek használ. Biztosn van jobb, kevesebb mellékhatással bíró készítmény. De azok drágák.
A Rivotril (a pszichiátriai gyógyszerek között)olcsónak számít, nem cseszegeti az orvosokat az OEP.

Buta Béka
Offline

Én is élek e szerrel néha. Még a körzeti Ideggondozóban kaptam,mert nem tudok autóban utazni...és akkor még visszafogottan fejeztem ki magam. Tömött járműveket sem szeretem,ha megoldható elkeülöm.Igazából az autózáshoz jó volt,de mivel ritkán utaztam,hát ritkán használtam. Később beszedegettem ha szar napom volt,vagy ha nem tudtam aludni.Nekem a 0,5-ös adagot írták fel,de ha utazni kellet egy órával az indulás előtt bevettem 1 mg-ot is,vagy 1,5-öt.

A hatása érdekes..Változó.Néha olyan nagyon jókedvű leszek tőle,máskor meg úgy lenyom,hogy beszélni sincs erőm.Alapjában véve pozitívan értékelném,mert sok nehéz helyzeten átsegített már.

Mostanában viszont,nagyon nem jó hatással van rám. Ha két napig szedem mert rossz passzban vagyok akkor inkább felerősíti a negatív érzéseimet,dührohamaim lesznek,amiket nem tudok visszafogni,max csak annyira,hogy elvonulok,hogy minnél kevesebben lássák.

erdőjáró
Offline

senki se szedje be ezt a szert, aki csak teheti, hacsak nem mondjuk tényleges epilepsziája van, amire nincs más (de talán arra is van más). ez a legundorítóbb, legiszonytatóbb drog, amit a pszichiáterek cukorkaként írnak fel minden kis mentális zűrre - én nem szedtem, de amit látok és tudok róla, minimum ezt mondatja velem, és muszáj volt ide beírnom, hátha van, aki hezitál még...olvassatok lejjebb, tájékozódjatok róla mindenképp, időben

akbar
Offline

Nehezen álltam neki, de amikor bevettem az első 0,5-ös felét, iszonyú jó érzés volt, hacsak pár órára is megszabadulni az állandó szorongástól. Azóta már kb. 2 mg-t szedek de nem állandóan. Szerencsére (kopp-kopp-kopp) úgy tűnik simán el tudom hagyni. Remélem ez így is marad.

BenzoBuddies
Offline

Közösségi Kapcsolattartás és a Benzodiazepin megvonás:

A Függőség tényei és a Támogatás szükségessége

http://nyugtato.gportal.hu/portal/nyugtato/upload/747392_1387005891_04947.ppt

nyikita
Offline

Az altaókról is folytathatnám. De majd később.

Janik
Offline

 

Megnéztem abban zolpidem van amit szedtél a Stilnoxba,de az nem benzodiazepamok-közé tartozik.Attól még persze lehet nagyon rossz hatású.

nyikita
Offline

Hm, napnyugaton...A Stlinox egyik legkedveltebb alatószer, ami szerintem felér egy darab...nem tudom milyen droggal, mert csak a fűtől vigyorogtam.

Janik
Offline

Nem az égből pottyant dolog hogy a Rivotrilból egyre több kell-még terápiás dózisban is.

Amellett azért mert igyekszem a betegtársakat felvilágositani (kiürülési idő stb.) az még nem felhivás keringőre.Mindenki azt szed amit jónak lát.Szerintem sosem irtam olyat hogy az altatószerekhez nem lehet hozzászokás-azok is benzodiazepinek a legtöbbje.Azzal teljesen egyetértek hogy ami egy illetőnek jó nem biztos hogy a másiknak is megfelel.

Arról sem tehetek hogy valakinek az orvosa nem követi a kutatási eredményeket.

Napnyugaton-és jobb helyeken itthon sem-irnak fel altatónak Seduxent,Rivotrilt,Xanaxot.

Kleó
Offline

:DDD

Nem vagy túl cinikus-s???

nyikita
Offline

Sajnálom, akkor mégis okos orvosod volt.

Kleó
Offline

Az antipszichótól pszichó lettem, de leállíttattam. 

Másként hat, de a személyiséget elferdíti...

nyikita
Offline

Belőlem érzelmes csajt csinált, de ezért mondtam, hogy más ezek a szarok mindenkire mindig máshogy hatnak.Az antipszichóktól pedig nem csak hallucináltattak, hanem a legyőzhetetlenség érzését is keltették. Az igaz, hogy a rivó szexuálisan taccsra tesz.

Kleó
Offline

Agresszívvá tesz, csökkenti a libidót, és egyre több kell belőle – szóval kvázi kábszer...

A személyiséget megváltoztatja, még egy bárányból is tigris lesz.

messzecsussz
Online

.

nyikita
Offline

Minden gyógyszer másképpen hat, és más pillanatban. Amikor először felírták nekem a rivotrilt csak halálosztónak neveztem, mert olyan depressziós lettem tőle. Miután azonban hülye antipszichotikumokkal teljesen pszichózisba kergettek, viszont nem tudok aludni visszatértem a rivóhoz, amitől sírok mint az állat, de legalább vannak érzéseim. Az altatókat sem ajánlgatnám, mert azoknak is ugyanúgy pszichózist kiváltó hatása lehet, és ugyanúgy nagy a hozzászokás kockázata. Most egy természetes alapú hormonnal próbálkozom a rivó mellett esténként. És hihetetlen, hogy az alváshormon jó az alvásra is.

Kleó
Offline

Én is ezért írtam... hátha segít.

Janik
Offline

Kleó írta:

Dormicumot rövid ideig én is szedtem, tényleg így hat, nem csak kamu.

Örülök hogy volt ráció a bejegyzéseimben-és talán valakinek segitségére lehettem eligazodni a rengetegben.

Kleó
Offline

Dormicumot rövid ideig én is szedtem, tényleg így hat, nem csak kamu.

Janik
Offline

Megjegyzem a Xanax is nagypotenciálú benzodiazepin,de nem okoz olyan hamar függőséget mint a Rivotril-ennek a biokémiai magyarázatát leirtam az előző posztban.

A benzodiazepinek csoportositása:

Kispotenciálú szerek:Seduxen(diazepam),Elenium/Librum (chlordiazepoxid),Lendormin(brotizolam),Dormicum(medazolam) /ez utóbbi kettő nappali szorongásoldásra hipnotikus-altató hatása miatt alkalmatlan/

Nagypotenciálú szerek:Xanax(alprazolam),Rivotril(klonezapam),Rohypnol(flunizatrepam)

Kiürülési idő leggyorsabbtól a legtöbb ideig (átlagban):

Dormicum   4 óra     (Ebből következik hogy rendkivül gyorsan elaltat)

Lendormin  6 óra     (Ebből következik hogy alvásmélységet javitja)

Xanax         12 óra

Elenium     15 óra

Rivotril       18 óra

Rohypnol   26 óra

Seduxen    72 óra

A Rivotril tehát-kiürülési idejét tekintve is-meg biokémialag is-NEM altatószer.

Megjegyzés:Altatószerként való használatnál a Rivotril komoly légzésdepresszáló !!!(lassitó) hatását is figyelembe kell venni-ami mondanom se kell igen veszélyes lehet-ezzel mindenki számoljon.A Rivotrilnál ez a hatás külön kiemelt a betegtájékoztatóban is.

SEMMILYEN nappali BZD nem való már csak ezért sem alvásra.

Janik
Offline

Ja jól mondod Kleó.Velem is az volt-amig szerencsére rövid ideig szedtem ezt a borzalmat-hogy már 1,5 mg-nál tartottunk ahogy irtam is-és még Én ismindig ideges voltam,és olyan üveges volt a szemem hogy napszemüvegbe kellett járnom-télen.... tapasztaltam szedése során hangulatzavarokat,szexuális teljesitményromlást-hamar abba is hagytam Önként.Kész orosz rulett hosszú távon szedni-főleg nagy dözisba.Amit Te is irtál-6 db 0,5-ös az már 3mg-rengeteg-ilyen piszkosan kivánja aztán a szervezet....

Valahogy a többi benzodiazepinnel nincs ez hogy már terápiás dózisba is ennyire emelgetni kell.Szentbiztos hogy nagyon hamar függőséget okoz-szerintem sokkal hamarabb mint más BZD-k.De ez nem is csoda-mert ennek van tudományos alapja is:Ugyanis a klonezapam hat a legtöbb agyi receptorra az összes nyugtató közül-pl a Seduxen vagy a Xanax az 5HT-1,5HT-2 receptorokat nem blokkolja-ezért élettani alapja is van annak miért csinál rendkivül hamar függőséget.Minél több receptorra hat egy szer-annál nagyobb a függőség potenciálja.

Az mondjuk érdekes hogy a Xanax jobban bevált neked mint a Frontin-mert azt te is irtad hogy a Frontin a Xanax generikumja.

Persze minden BZD-hez hozzászokást okozhat ,de bizonyitott hogy a Rivohoz a legkönnyebb.

Kleó
Offline

Nemrégiben a tv-ben is volt egy hír, hogy egy pedót betettek két rivó-vodkással közös cellába, meg is ölték...

Velem is csodát tett ez a kombó, mitnemondjak...

Szorongásra kaptam, de cart sem ért, 6-8 db. 0,5-ösnél ciginyi időbe telt, mire eligazodtam egy ismerős helyen. És amikor évekig nem ittam, de rivóztam, olyan gyilkos ösztönök jöttek rám, mint soha. Aztán egy ideig nem gyártották, mert leégett a gyár, és simán átálltam a frontinra, de az se sokat ért, pedig azonos hatóanyag, mégis a xani vált be. (Mondjuk túl sok sok piával az is tud csudákat tenni, de nem annyira.)

Ami viszont egyértelmű mellékhatása volt, az a libidócsökkenés (sőt, elmúlás), és bizony pasin is tapasztalom, hogy túlzásba piával bizony azt eredményezi, h csak a vágy marad.

Életemben egy szemetebb feszkóoldót ismertem, az Andaxint.

És tényleg nem altató, de sokan használják annak.

Azért bizony ismeretes az etil-tranquilláns függés. Úgyh piával (meg fűvel pl.) drog.

Janik
Offline

David írta:

egyébként ez így van. én is mondom anyámnak, amikor már 3 hete nem tud aludni 2 óránál többet, hogy cesessze meg, hát vegyen már be egy altatót, és csak egyszer kéne visszabillenteni a bioritmust a helyére, és lehet hogy sikerülne, és utána tudna aludni. Így meg kómásan és idegesen elvan egész nap.

Úgyhogy bizony,. nevezhetjük akárminek a dolgokat, de sok esetben nagy segítség. 

 

David! A Rivotril nem altató.Altató hatású BZD pl a Lendormin.Tudom sok betegnek felirják-de nappali szorongásoldók nem ideálisak alvásra-tudom mert sokak beszámoltak róla...A forditottja is igaz-kifejezetten hipnotikus hatású szerek nem alkalmasak nappali szorongásoldásra.Egyszer dumáltam erről egy pszichiáterrel mondta igazam van-ő nem is szokott alvásra Xanax,Rivotrilt irni-de sokan kapják-hogy "jó az arra is".

Ugyanolyan fából vaskarika alvásra szedni mint amikor régen még nem voltak BZD-k,csak barbiturátok.Úgy adagolták őket hogy ne okozzanak alvást-de a szorongást oldják.Általába az a játék vége amit te is irsz,hogy valami "félalvás" szerű állapot beáll-de nem ébredsz utána kipihenten.Tehát vagy szedjen valaki normális altatóra való BZD-t vagy más tipusu altatót ha nagyon nem tud aludni-de szerintem erre a nappali szorongásoldók alkalmatlanok-vagy persze lehet dózist emelni-de nem célszerű-mert akkor nappal is kevés lesz.....

Nekem egyébként a Seduxen vált be az összes BZD közül.Igaz keveset is szedtem nagyon,napi negyedet.Rivotrillal rengeteg bajom volt azt el is hagytam-másnál működik.Megjegyzem:A negyed Seduxent se alvásra szedtem.Rivotrilnál már napi 1,5 mg-nál tartottunk az orvossal-igy inkább önként kiszálltam a játékból és elhagytam-mégis szarul voltam tőle.

(1 Seduxen 5mg-os-negyed az 1,5mg ugye.Az ne tévesszen meg senkit hogy a Rivotril is annyi volt,mert a Seduxen maximális adagja 10 mg lehet-annak a tizedét szedtem,Rivonál meg már a közepes adagnál tartottunk...Amellett a Seduxen sokkal több időt van a szervezetben 80 órát is akár-a Rivo meg max 12-t.Tehát itt nem dekára kell mérni-hogy ez is annyi volt-meg amaz is)

David (nem ellenőrzött)

igen, vagy azt is, hogy az "alapszerek" tök hatástalanok, és kényszerűségből valaki mndig visszajut a Rivitrilhez

csacska.macska
Offline

Már csak egy negyedet szedek reggel, de korábban a Rivotril elég jól kivont engem érzelmileg a forgalomból. Nem hatott meg különösebben semmi (igaz, így a nehezebb időszakokat is jobban átvészeltem), teljesen átformálta a személyiségemet. Azt vettem észre, hogy az esti adag változtatja meg legjobban a személyiségemet, mióta nem szedem este (fél volt a legkisebb), azóta jobb a kedvem is. Ez a gyógyszer valahogy előhozta belőlem a manipulatívabb viselkedést (borderline). Nálam sajnos ez így működött, amíg nem szedtem a mostani antidepimet, a Rivotrilnak azt köszönhetem, hogy megmaradt a lendületem akkor, mikor nélküle vánszorogni sem nagyon lett volna erőm.(nagyon jótékony ez az éjjeli nagyon mély altatás..) Most viszont ezerszer jobb nélküle. A Rivotril nagydózisú fogyasztása szerintem azt is jelezhetii, hogy az alapszer(ek) nem megfelelő(ek).

Norika
Offline

De legalább nem szokik rá utána 6x ilyen ideges lenne

David (nem ellenőrzött)

egyébként ez így van. én is mondom anyámnak, amikor már 3 hete nem tud aludni 2 óránál többet, hogy cesessze meg, hát vegyen már be egy altatót, és csak egyszer kéne visszabillenteni a bioritmust a helyére, és lehet hogy sikerülne, és utána tudna aludni. Így meg kómásan és idegesen elvan egész nap.

Úgyhogy bizony,. nevezhetjük akárminek a dolgokat, de sok esetben nagy segítség. 

Norika
Offline

hát most nekem is kéne egy fél frontin legalább

harmony
Offline

Tudjátok mit gondolok? Ma nagyon feszült voltam, és már vagy 3 hónapja 1 szem Rivotrilt sem vettem be, és most úgy éreztem kell, szóval bevettem egy fél szemet... és lehet hogy drog, meg káros, meg méreg meg ki tudja mi, de legalább hatásos. És jobban lettem tőle. :-) És örülök hogy bevettem, mert már nagyon kivoltam. Valószínűleg nem fogom sűrűn szedni, de most kellett.

David (nem ellenőrzött)

na mert? szívesen olvasnám az indoklásodat is, ne csak amolyan csajosan (agytalanul) dobáld ezeket az okosságokat :(((

tehát? mik az érveid? engem érdekelne!

Norika
Offline

jolvan megbuktál leülhetsz

David (nem ellenőrzött)

De miért nem engednéd a járóbeteg ellátásba ? most nem azért de úr isten, én sportolok, nem is alja-szinten, de bizony nálunk is qurva sokan szedik a xanaxot főlg, de azért a rivotril is előfordul. Még szerencse h olyannyira szar a sportorvosi rendszer h egyrészt nem is érdekli őket másrészt nekem is már sok éve van versenyzői engedéyem, és még soha nem vették észre. Ugyan ... ezek annyira hülyék, hogy ha egy kemény kokainos bemenne vizsgálatra, annak is megadnák az engedélyt. Na de mindegy. 

Miért nem engednéd tehát? Ne viccelj, azért pl 1-2 xanax miatt olykor, tán mégse indokolt kórházba feküdni sztem .... Most nem? ilyen alapon a lakosság igen nagy %-a gondban lenne!!

Aztán meg a rivotril ... hm ... azért figy, ennek kemény görcsoldó hatása van, szal igen sokan szedik igen kemény dosisban akár epilepsziára a mai nap is, mivel hiába állítják h jaj vannak modernebb szerek, a nagy lófaxt, vannak hogyne, csak éppen sok olyannal beszéltem, aki már végigpróbálta az összeset és rohadtul hatástalan mindegyik, egyedül a jó öreg rivotril vált be neki. Most akkor ő élete végéig feküdjön kórházban? Sztem ez is egyéni dolog, van aki meg se érzi, aztán pl anyám is olyan hogy már egy 0,5-östől is egész nap szédeleg :) De lényeg a lényeg h hatalmas gondok lennének, ha azt kivonnák a forgalomból ... Annak csak egy vége lenne: ugyanúgy menne tovább minden, csak éppen szép kis fekete piac épülne köré ... ennyi. 

Norika
Offline

az ilyen storykat kajálom jokat nevetek rajta

Norika
Offline

kemény..:D

mark77
Offline

Nagyon ötletes dolog. Beleteszik az üveget a tésztába..

Norika
Offline

kenyérbe sütve elég beteg :D :D :D

istenem.....:D

mark77
Offline

Megy keményen az anyagozás a sitten. A rivó kenyérbe sütve, kávéba csomagolva, akárcsak a xanax és a frontin. Azt, hogy mit művelnek nem éppen publikus.

Találtak marihuánát, kokaint is.

A frontin, rivó és társait én sem engedném a járóbeeg ellátásba. Sok a probléma velük.

Mint anno a barbiturátokkal.Nem véletlenül vonták ki őket a forgalomból.

Norika
Offline

David írására reagálva....

Norika
Offline

hahahaha te mindent elhiszel ami kormányrendelet ? nem véletlenül hívják magyarországot a birkák országának.persze h nem fogják azt mondani h drog hiszen akkor elég rendesen megcsappana a gazdaság tudni illik a pszichiátriai szerek elég nagy drogipar :D

David (nem ellenőrzött)

mark77 írta:

Nem a rokonságom egy része fegyőr. Láttak sok érdekeset.

miket láttak??

David (nem ellenőrzött)

Norika írta:

sztem meg ne drogozzatok aki drogozik mert minden nyugtato az inkabb ne adjon tanacsokat .

Norika, ez viccnek jó, de akkor ajánlom figyelmedbe a vonatkozó kormányrendeletet, és bizony a nyugtatók 99%-a a pszichotróp III-as csoportban van, azaz NEM drog! Azért ne mossuk egybe a dolgokat!

David (nem ellenőrzött)

hát emberek, én csak egyszer próbáltam lejönni a Rivóról, és bíz az nem 2 hét rosszullét volt, hanem kb 3 hónapom ment rá, de az úgy, hogy az eszméletvesztésektől kezdve mindent el kell képzelni, tehát tachcardia, brutális verejtékezés, olyan gyengeség és remegés h az ágyból nem tudtam kikelni, és mindez nem csak időszakosan jelentkezett hanem a 3 hónap alatt folyamatosan, és egy cseppet se csökkent az elvonási tünetek hevessége, pedig legtöbben ezt gondolnák. aztán meg mégse. naná elegem lett belőle, és belenyugodtam h ezt nekem életem végéig szednem kell. (2x2 mg-tól vagyok elfogadhatóan)

szóval tényleg nagyon egyedi a kérdés, mert aztán meg elég extrém dózisú alprazolamot egyik napról amásikra hagytam abba, és azt meg se éreztem. (napi 10-14 mg!)

mark77
Offline

Nem a rokonságom egy része fegyőr. Láttak sok érdekeset.

Norika
Offline

a tobbi csak rizsa

Norika
Offline

vagy szerhasznalo v nem max fokozatok vannak.ez az igazsag!

Bella
Offline

Szia Resdi!

Köszönöm a tanácsaid, de nem ilyen egyszerű sajnos. Mert az én dokim akit mellesleg 20 éve ismerek, hallani sem akart róla amikor felvetettem , hogy leakarok szokni, mert babát szeretnék. Szerinte úgysem fogom kibírni, stb...Szóval a segítségére nem nagyon számítok, mert mikor megkérdeztem, hogy estleg mi az ami segítene a gyógyszermentes időszakban Pl: fényterápia, meditáció...azt mondta, hogy igazán semmi, és attól fél, hogy annyira romlik az állapotom, hogy nem fogja tudni visszafordítani és kórházba is kerülhetek. Nem mondom jól beijesztett. Szerinte egyébként már nem csak depressziós, szorongós vagyok, hanem pár éve már bipoláris is( Én ezt nem hiszem, mert soha nem voltak igazi kilengéseim, de szerinte csak azért nem, mert időben elkezte a kezelésem. A baj az, hogy mivel elég sokat utána olvasok ennek a betegségnek annál inkább félek, hogy olyanokat fogok csinálni akaratlanul, mint a tényleg betegek és ezzel kialakul az ördögi kör, mert elkezdem figyelni magam és ettől stresszelek attól pedig rosszul leszek. Egyébként a gyógyszerekkel nagyon jól érzem magam, vidám, boldog, kiegyensúlyozott vagyok, tele tettvággyal, életerővel. Tegnap viszont már annyira rosszul voltam, szédülés, állandó szorongás és már depis hangulat is kezdődőtt, hogy felhívtam a dokim aki azt mondta, hogy őszintén sajnálja, de tényleg nem megy a leszokás és vegyem be az eredeti adagomat, miután ezt megtettem 1 óra múlva, mintha elvágták volna a rosszulléteket és teljesen jól vagyok. Lehet, hogy nekem tényleg kellenek azok a pirulák?Egyébként kiírnának veszélyeztetett terhesnek, mert a munkahelyemen nem is lehet dolgozni terhesen a cég nem engedi. De előtte 3 hónap gyógyszermentesség kellene és a terhesség alatt sem szedhetném, mert megtiltotta az orvosom. Szóval sakk-matt :( Te szedtél gyógyszert a terhességed alatt, vagy ismersz valakit aki igen és mi a tapasztalat?

Előre is köszi ha válaszolsz.

Norika
Offline

sztem meg ne drogozzatok aki drogozik mert minden nyugtato az inkabb ne adjon tanacsokat .

A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges