Győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Pszichiátriai Centrum

Helyszín: 
Zrínyi u. 13
Győr, GM 9024
Magyarország
Bemutatkozás: 

Pszichiátriai és Mentálhygiénés Osztály I.

Az I. Pszichiátriai és Mentálhigiénés Osztály gyógyító tevékenysége kiterjed a pszichiátriai kórképek teljes spektrumára, különös tekintettel a krízisállapotok, pszichózisok, hangulatzavarok, szorongásos kórképek, valamint a leépüléssel járó időskori kórképek kezelésére. A fekvőbeteg egységen, 75 ágyon látunk el betegeket. A páciensek felvétele történhet sürgősséggel, valamint a beteg önkéntes kérelmével, előzetes helybiztosítás után. A kezelésre komplex pszichoterápiás, szocioterápiás és farmakoterápiás módszerek alkalmazásával kerül sor.

honlap

Pszichiátriai és Mentálhygiénés Osztály II.

A gyógyító tevékenység a kórház II. sz. Pszichiátriai és Mentalhygienes Osztályára felvett fekvőbetegekre, illetve az ügyeleti időben sürgősségi ellátást igénylő személyekre, a szakambulanciákon és szakrendeléséken megjelent páciensekre terjed ki. Gyógyító ellátás részét képezi az egészségügyi ellátás országosan hatályos rendjéhez kapcsolódó gyógyító-, gondozó- és megelőző tevékenység a pszichiátria területén. Az általános pszichiátria mellett az osztály speciális betegellátási feladatokat is ellát (pl.: demens beteg ellátás, epilepszia szakrendelés, evési zavarok, öngyilkosság, krízisintervenció).

honlap

Pszichiátriai és Mentálhygiénés Osztály III.

Feladatkörébe a krízis betegellátás, a pszichiátriai betegségek és a szenvedélybetegségek teljes sprektuma tartozik. 2008 januárjától itt működik az Ifjúsági Mentálhigiénés Rehabilitációs részleg is, ahol a 14-18 év közötti fiatalok kezelése és rehabilitációja történik.

Ifjúsági Mentálhigiénés Rehabilitációs részleg előjegyzés alapján vesz fel betegeket, a nyugat-dunántúli régióból is, rehabilitációs célzattal.

honlap

Szakterületek: 
krízis intervenció
evészavar
öngyilkosság
hangulati zavar
szorongásos zavar
pszichotikus zavarok
függőség